Testasimme neljä muotoilutuotetta – Pitääkö muotoilusuihke lupauksensa hiusten tuuheudesta ja kohottavuudesta?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Testissä neljä tuuheuttavaa hiussuihketta
Testissä neljä tuuheuttavaa hiussuihketta. © Valmistajat
Pitääkö muotoilusuihke lupauksensa antaa tuuheutta ja kohotusta hiuksiin? Kolme testaajaa neljästä koki saavansa toivottuja tuloksia.

Testasimme neljä muotoilutuotetta, sillä talvella pipokauden aikaan pahenevat ongelmat hiusten parissa. Testasimme ja selvitimme – näin kukin muotoilusuihke lunasti lupauksensa.

Miten ohuet hiukset saavat näyttämään hyvältä talvellakin?

Hiuspohjaan kertyy kuollutta ihosolukkoa, kuten muuallekin ihoon. Kuorinta ja syväpuhdistavat sampoot auttavat elvyttämään päänahan kuntoa.

Koska etenkin talviaikaan hiuspohja on pikemminkin kuiva kuin rasvainen, tarvitaan kosteuttavaa hoitoainetta tai hiusvettä.

Hiusten muotoilutuotteet puolestaan poistavat hiuksista sähköisyyttä ja helpottavat muotoilua. Jos käytät fööniä, kiharrinta tai suoristinrautaa, tarkista, että muotoilutuote sisältää lämpösuojan. Kuumuus nimittäin haurastuttaa ja kuivattaa hiuksia.hiukse

1. Inkivääri muotoilusuihke, Bottega Verde / 15 €

Pitkät hiukseni kärsivät kroonisesta kuivuudesta, joten suosin hoitavia muotoilutuotteita. Tuuheutta ja eloisuutta lupaava testituote ryhdistää hiuksia erinomaisesti. Sen ansiosta pystyin pitkästä aikaa pitämään väliä kuivasampoon käytössä.

Hiukset tuntuivat puhtailta ja raikkailta. Tuote tuoksui ripaukselta inkivääriä ja loi pienen ylellisen hetken arkiaamun keskelle. Tuote jää kestokäyttöön omaan hiustenhoitorutiiniini.

Testaaja: Terhi, 47

2. Josh Rosebrook lift hair texture and volume spray / 32 €

Ohuehko ja helposti lättänä tukkani todellakin saa volyymia tällä suihkeella, joka kaiken lisäksi tuntuu vedenkeveältä – muotoilutuotteeksi sen paljastaa vain vieno sitruksen tuoksu. Suihke myös leviää hiuksiin tasaisesti kuin kaste.

Tuotteessa ei ole oikeastaan muuta moittimista kuin korkeahko hinta, joka saa pihtaamaan suihkeen käytössä. Ei siis ehkä ihan jokapäiväiseen käyttöön!

Testaaja: Milla, 45

3. Briogeo Blossom & Bloom –ginseng + biotin volumizing spray / 19,90 €

Hiuslaatuni on hento ja liukas. Tuotteen luvataan sopivan juuri tällaisille hiuksille ja antavan lisää volyymiä keskimäärin 24 prosenttia. Valitettavasti suihkeen teho ei riitä kuohkeuttamaan puolipitkiä hiuksiani.

Joku karkeakarvaisempi voisi saada avun. Suihke ei jätä hiuksia tahmeiksi. Tuoksu ei ole tyystin epämiellyttävä. Koska teho jäi vaatimattomaksi, tuntuu tuote kalliilta.

Testaaja: Anne, 54

4. Phytovolume Actif / 20 €

Lämmöstä aktivoituva muotoilusuihke lupaa tuuheuttaa ja kohottaa hiuksia. Kasviproteiinien ja krassiuutteen pitäisi paksuntaa hiuksen pintaa. Olen hiukan skeptinen suihkeen suhteen, sillä olen vannoutunut muotoiluvaahdon käyttäjä.

Yllätyn positiivisesti. Suihketta on kätevä käyttää, eikä se jätä hiuksiin yhtään tahmeaa tuntua. Tuuheuden lisäksi tuote tuo mielestäni kiiltoa hiuksiini. Tuoksu on sopivan mieto. Tämä jää käyttöön!

Testaaja: Eeva, 54

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 10/19.

Lue myös: Hiukset ohenevat, mistä apua hiustenlähtöön? Testasimme Mark Birchin kehittämää hiushoitoa

 

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X