Muuttuja-Paavolla on oikea asenne

Jaa artikkeliLähetä vinkki
COS-tweedpuvun takki 190 e, housut 89 e. Bossin pukupaita 109,90 e, ja Makian nahkavyö 59 e, Aukia. Solmio A. Christensen 89,90 e, taskuliina Eton 59,90 e, Stockmann. Kino-kengät 69,95 e, Sokos.
Isänpäivän kunniaksi kutsuimme Paavo Koskivaaran kokeilemaan, miltä muiden valitsemat vaatteet näyttävät ja tuntuvat.

Paavo Koskivaara, 71, teki ensin pitkän uran koripalloilijana ja koripallovalmentajana. Eläkkeelle ei ole kiire ollenkaan, sillä vuonna 2003 hän avasi Tapiolan Heikintorille Kalabaari-kalakaupan.

IMG_3190

Paavo tuli muuttumisleikkiin Espoosta

Urheilutausta näkyy raamikkaassa Paavossa edelleen:

”Jumppaan joka aamu kotona, ja revenneen kiertäjäkalvonkin kuntoutin kuminauhajumpalla, eikä leikkausta tarvittu. Eläkkeelle aion jäädä vasta, kun en enää jaksa tehdä töitä eli toivottavasti en vielä pitkään aikaan. Mitä mä eläkkeellä tekisin? Täytyy pysyä aktiivisena, eikä lysähtää sohvalle telkkarin ääreen.”

Paavo kannustaa ikätovereitaankin liikkumaan:

”Kannattaa tehdä arkiaskareita, siivousta ja imurointia. Itse kävelen, pyöräilen, jumppaan ja golffaan. Ja teen ristisanatehtäviä! Ikä on vain numero. Positiivinen elämänasenne vie ihmistä eteenpäin”, Paavo rohkaisee.

 

Pukeutumisessakin näkyy Paavo Koskivaaran elämänilo:

”Olen rohkea pukeutuja ja käytän mielelläni värejä. Sinistä käytän paljon ja minulla on mintunvihreä takki. Vaaleanpunaisia sortseja olen etsiskellyt, ja vihreä on uusi lempivärini”, Paavo nauraa.

 

Stylisti Ainomari Setämaa ihailee Paavon reipasta olemusta. Iän usein mukanaan tuoma lihasten häipyminen ei Paavoa vaivaa.

”On eri asia, jos ikääntyvän miehen vatsa kasvaa ja reidet kuihtuvat. Silloin farkut kannattaa unohtaa. Muuten ne sopivat kaikenikäisille. Vaikka farkut olivat 60-luvulla nuorisovaatteita, alun perin ne tehtiin työvaatteiksi. Enemmän kuin ikä, farkkuja määrittää juuri kehon lihasten kunto: laihoissa kuihtuneissa jaloissa varsinkin pillifarkut näyttävät pahalta”, Ainomari muistuttaa.

 

Hän peukuttaa myös Paavon käyttämille väreille:

”Hyvä idea on hankkia yksivärinen peruspuvusto ja asustaa sitä kirkkailla tehokkailla väreillä, kuten Paavon suosimilla pinkillä, mintunvihreällä, vihreällä ja sinisen sävyillä. Hyvännäköinen tyyli syntyy pienistä asioista: oikeankokoisista itselle mieluisista vaatteista ja onnistuneesta värikartasta. Laadukkaisiin asusteisiin, kuten kenkiin, silmälaseihin ja laukkuihin kannattaa panostaa”, stylisti sanoo.

Viva 11/2016

X