En pysty keskittymään seksiin, kun koira tuijottaa vieressä – mitä voin tehdä?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Seksielämä kärsii, jos koira tuijottaa.
Seksielämä kärsii, kun koira tuijottaa petipuuhia. © Anssi Keränen © anssi keränen
Petteri ei pysty rentoutumaan rakastellessaan naisystävänsä kanssa, koska tämän mäyräkoira tapittaa vieressä.

Seksielämä kärsii, kun koira tuijottaa – mitä asialle voi tehdä? Asiantuntija vastaa.

”Marjatta ja Petteri elävät romanttista rakastumisvaihetta, mutta heillä on jo nyt ongelmia makuuhuoneessa. Ongelma on varsin konkreettinen, nimittäin lemmenleikkejä tuijottava Marjatan mäyräkoira Tiku.

Petteri ei pysty keskittymään rakasteluun, kun Tiku tuijottaa häpeämättä heidän suoritustaan. Asiaa ei auta edes se, että Petteri sulkee silmänsä. Hän tietää silti mäyräkoiran jatkavan tuijotusta, ja pelkkä tieto katseesta häiritsee Petteriä.

Petterin kaikki energia menee siihen, että hän saa juuri ja juuri pidettyä erektionsa voimassa. Hän ei kuitenkaan nauti, eikä rentoudu lemmiskelyn aikana.

Marjatta on huomannut, että Petteri on hiukan poissaoleva. Petteri ei kuitenkaan kehtaa sanoa ongelmasta, koska tuntuu kiusalliselta häiriintyä näin pienestä asiasta.

Tiku ei aiheuta ongelmia vain Marjatan kotana. Marjatta haluaa lähes aina ottaa Tikun mukaan, kun tulee käymään Petterin luona. Näin ollen vain harva heidän rakastelukerroistaan on tuntunut Petteristä mitenkään erityisen hyvältä.

Sekä Marjatta että Petteri asuvat pienissä yksiöissä, joten koira tuntuu olevan koko ajan tiellä.

Petteri jännittää aina Marjatan vierailuja. Jos koira ei ole mukana, heidän välillään on aitoa intohimoa ja rentoa tunnelmaa. Marjatta vaikuttaa kuitenkin hiukan vetäytyneen, koska ei ymmärrä Petterin mielenliikkeitä.

Miten Petteri kehtaisi kertoa tyttökaverilleen kiusallisesta ongelmastaan? Vai voiko hän jotenkin oppia sietämään koiran katsetta intiimissä tilanteessa?”

Asiantuntija vastaa: Ympäristö vaikuttaa tunnelmaan – näin seksielämä paranee

Seksielämä kärsii, jos koira tuijottaa.

Seksielämä kärsii, kun koira tuijottaa petipuuhia. © Anssi Keränen

On tavallista, että seksiin heittäytymistä häiritsevät kotona olevat asiat, kuten kesken jäänyt tiski, auki olevat verhot tai lemmikin läsnäolo. Jotta seksistä voisi nauttia täysipainoisesti, on hyvä kyetä päästämään irti mielessä pyörivistä häiritsevistä tekijöistä sekä unohtamaan ulkopuolinen ympäristö.

Marjatta on huomannut Petterin olevan poissaoleva, mikä taas saa Marjatan vetäytymään. Kukaan ei ole ajatustenlukija, joten avoin keskustelu omista tunteista ja ajatuksista kannattaa turhien väärinkäsitysten välttämiseksi. Väärinkäsityksiä silti syntyy eikä niiden puheeksi ottamista tarvitse pelätä.

Petterin nautintoa, rentoutumista ja heittäytymistä seksiin häiritsee hänen kumppaninsa koira. Iso ja tärkeä osa seksin harrastamista on kommunikaatio. Petterin olisi siis hyvä ottaa koiran läsnäolo puheeksi Marjatan kanssa. Ei syyttävään tai syyllistävään sävyyn, vaan hienotunteisesti, ystävällisesti ja kunnioittavasti. Petteri voisi kertoa Marjatalle, että ymmärtää koiran olevan tälle tärkeä. Avoimesti ja rehellisesti kannattaa kertoa myös, että koiran läsnäolo vaikeuttaa Petterin heittäytymistä seksiin. Olisiko koiraa mahdollista jättää joinakin kertoina kotiin? Tai onko heillä parveketta tai pihaa, jonne Tikun voisi laittaa siksi aikaa, kun he rakastelevat? Yhdessä keskustelemalla asiaan varmasti löytyy ratkaisu.

Seksin harrastamiseen voi panostaa esimerkiksi miettimällä ympäristön vaikutusta tunnelmaan. Rauhallinen, aistillinen ja kaunis ympäristö ja sisustus houkuttelevat ja virittävät seksiin ja eroottiseen tunnelmaan. Valaistuksella, kynttilöillä ja vaikkapa musiikilla voi olla suuri vaikutus rentouttavan ja kiihottavan ilmapiirin luomiseen.

Myös tila on hyvä rauhoittaa niin, että lemmikit, lapset ja puhelimetkin kannattaa pitää poissa silloin kun pariskunta haluaa keskittyä intiimiin yhdessäoloon. Ennen helliä hetkiä voi myös tehdä rentoutumis- ja läsnäoloharjoituksia, joiden avulla keho ja mieli rauhoittuvat. Näin seksiin ja nautintoon voi olla helpompi heittäytyä.

Oona Turunen, seksuaaliterapeutti, Sexpo-säätiö

Lue myös: Vaimoni hamstraa seksileluja – miksi minä en riitä?

X