Uusi kumppanini on negatiivinen ärisijä. Miten saan miehen muuttumaan?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© colourbox

Kysymys

Olen leski ja uudessa suhteessa. Minua vaivaa nykyisen kaverini negatiivinen suhtautuminen uutisiin ja eri asioihin. Hänellä on monille vanhoille maalaismiehille tyypillinen ärisevä puhetyyli. Minulle hän on muuten kiltti. Miten saisin miehen muuttumaan?

Hema

Vastaus

Kaverisi negatiiviseen suhtautumiseen on varmaankin ymmärrettäviä syitä. Hänen tapansa ovat syntyneet pitkän ajan kuluessa, ja niiden muuttaminenkin vie pitkän ajan.

Mahdollisuutesi muuttaa hänen käyttäytymistään ovat todella rajalliset. Voi olla jopa niin, että yritys muuttaa toista tietynlaiseksi johtaakin vastarintaan muutosta kohtaan.

Ehkä jotain on kuitenkin tehtävissä. Negatiivisesti ajatteleva ihminen on todennäköisesti saanut paljon arvostelua elämässään ja on sen vuoksi negatiivinen. Hän ei sen sijaan ole saanut paljon myönteistä huomiota. Mahdollisuus muutokseen piileekin positiivisessa palautteessa.

Tee edes nämä!

  • Kerro kaverillesi mahdollisimman usein, kuten päivittäin, jokin myönteinen asia hänen käyttäytymisessään, vaikkapa asia, josta olet pitänyt hänessä.

  • Mieti, mitä hyötyä hänelle on negatiivisuudesta. Hyötyäkin siitä on!

  • Ole oma itsesi ja kerro ajatuksesi ja tunteesi pyrkimättä muuttamaan häntä.

X