Kiitos Tolkun Henkilö 2018-2022 – Tässä on vastalääke Venäjällä riehuvalle Z-virukselle

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seuran juttukeikoilta saadut salauslaite Enigman nimikkopaita ja kuninkaallisten ilmavoimien muki - niitä muisteltiin Tolkku-palstalla usein.

(Päivitetty: )
Teksti:
Petri Korhonen

Tolkun Henkilö -palsta on jakanut viisauksiaan ja enemmän niitä muita johtopäätöksiään syksystä 2018 asti.

Tänä aikana turvallisuuspolitiikan ja maanpuolustuksen kentällä on nähty paljon uskomattomia, jopa naamapalmuisiakin ilmiöitä.

On kohuttu spetsnaz-lomakeskuksista kuten Airiston Helmestä, nähty Q-Anon-uskonlahkon tulo Suomeen, ihmetelty koronakriisiä, pudisteltu päätä rokotevastustajien sekopäisimmille huuhaaväitteille ja naurettu kämyisimmän väen Fixit-mielenosoituksille.

Mutta monesta asiasta loppui huumori helmikuussa 2022. Venäjä hyökkäsi Ukrainaan, ja sokea Reettakin näkee viimeistään nyt, ettei maata voi vuosikausiin pitää rationaalisena tai järjenkäytön varaan laskevana toimijana.

Eikä ole epäselvää, onko itänaapuri tällä hetkellä meille valtiona tai markkina-alueena uhka vai mahdollisuus.

Moni on kysynyt Tolkun Henkilöltä arveluja siitä, mitä Suomessa lähikuukausien aikana tapahtuu, jos eduskunta päättää hakea sotilasliitto Naton jäsenyyttä.

Ennustaminen on tässä asiassa helppoa: meille tapahtuu täsmälleen samoja outouksia ja ilkeyksiä, joita näimme jo kevättalvesta 2020 lähtien koronapandemian takia.

Tolkun Henkilö ennustaa: Venäjällä leviävä, sotahulluutta aiheuttava Z-virus käyttäytyy kuin SARS-CoV-2

Koronaviruksen tuoma pandemia oli Suomelle samanlainen epäuskoinen järkytyksenaihe kuin Venäjällä riehuvan Z-viruksen aiheuttama Ukrainan sota nyt.

Kumpikin oli musta joutsen, yllätys joka murtaa perinteiset vanhat uskomuksemme maailmanmenon jatkuvuudesta. Ammattilaiset toki olivat pätevästi ennustaneet, että molempia voi olla odotettavissa, mutta moni suomalainen ei halunnut varoitteluihin uskoa.

Kumpikin virus osoitti, ettemme voikaan hallita kaikkea älykkäällä suunnittelulla, direktiiveillä ja rauhanomaisella ulkopolitiikallamme.

Molempien virusten ilmestyessä ruumiita alkoi syvemmällä Euroopassa kertyä läjäpäin, emmekä voineet tietää kävisikö meilläkin samoin. Kuoleeko tämän viruksen takia nolla vai tuhat ihmistä?

Z-viruksesta emme vieläkään tiedä sitä varmasti, vaikka kansanedustaja Anna Kontulakin (vas.) vakuuttaa, ettei Venäjä pysty lähiaikoina hyökkäämään yhtään mihinkään.

© Kuvakaappaus Twitteristä

(”Koska se ei ole järkevää eikä mahdollista”, hän järkeilee, ikään kuin hänellä olisi varmuus siitä että Kremlin bunkkerierakko erityisesti kunnioittaisi järkevyyttä tai mahdollisuuksien rajoja.)

Mitä sitten voimme tehdä? Auttaisiko – tadaa – suomalainen järkipuhe uhkaajamaata luopumaan uhkailuistaan, lopettamaan Z-tunnusten piirtelyn ja palaamaan entisenlaiseen rauhantilaan?

Siis siihen normaaliin elämään, missä se ampui alas matkustajakoneita, myrkytti oppositiojohtajiaan ja pudotteli tynnyripommeja syyrialaisiin sairaaloihin?

Muistanette, että huhtikuussa 2020 koronaviruksen kanssa pystyi neuvottelemaan yhtä huonosti kuin Venäjän valtionjohdon kanssa nyt.

Toki SARS-CoV-2 oli toiminnassaan paljon loogisempi ja rehellisempi kuin Kremlin mielikuvalaboratorioissa kehitetty, television kautta irti päästetty Z-virus.

Korona ei yrittänyt teeskennellä kuuntelevansa muita, se pyrki vain tuhoamaan kohteensa ilman että peitteli aikomuksiaan tai valehteli niistä.

Koronan tappavuutta lieventää rokote – ja Z-viruksen vaikutuksia hidastaa Nato

Suomi reagoi koronaan keväällä 2020 hyvin pragmaattisella tavalla. Aloimme suojata itseämme, toimme yhteiskuntaan pikaisia rajoituksia, ostimme suoja- ja lääkintämateriaalia.

Joissain tapauksissa hyvää tarkoittava toteutus meni vähän pieleen, kun ostimme toimimatonta tavaraa tai rajoitimme ihmisten liikkumista ja yritystoimintaa liian tiukasti.

Koko ajan myös odotimme ja luotimme, että ennen pitkää kansainvälinen tiedeyhteisö löytää vastalääkkeen turvaksemme.

Näin kävikin. Ostimme kalliit rokotteet heti, kun niitä tuli myyntiin.

Ne näyttävät toimivan riittävän hyvin: rokotetuilla on ilmeisesti paljon pienempi todennäköisyys kuolla vakavaan koronatautiin kuin rokottamattomilla.

Kukaan ei pakottanut Suomea hankkimaan rokotteita, eikä valtio pakottanut kaikkia tavallisia kansalaisia ottamaan niitä. Kaikissa rokotteissa kun on hyötyjen vastapainona omat hengenvaarallisetkin riskinsä, kuten Seurankin penkoma sikainfluenssan narkolepsia-sotku osoitti.

Samalla selviytymislogiikalla Suomen valtio tutkii nyt, kannattaako koko väestön suojaksi hankkia pysyvä annos Natoa. Siinäkin on hintansa, sekä hengenmenon vaaroja – joillekin ammattiryhmille – mutta kokonaisuutena voimme saada siitä tarvitsemamme laumasuojan Z-tappajavirusta vastaan.

Hallitus ja eduskunta ratkaisevat muutaman viikon sisällä, otammeko tämän riskin.

Koska tauti ja sen vastalääke ovat niin samanlaisia, myös meihin valinnan takia kohdistuvat ulkopuoliset haitanteot muistuttavat toisiaan.

Tulemme näkemään rokotevastustuksen näköisiä kampanjoita, joissa levitetään mielikuvituksellisia huhuja ja pelotteluja ”natopiikin” vaaroista lapsille sekä kauhutarinoita natoteollisuuden pahoista taustavaikuttajista.

© Kuvakaappaus Twitteristä

Osaa näistä jakavat samat hyvinvointivalmentajat, pienpuolueaktiivit ja kuntosaliyrittäjät, jotka ovat valistaneet meitä jo koronarokotteidenkin salatuista ominaisuuksista. Itse asiassa he ovat aloittaneet Nato-jauhamisensa jo nyt.

Rokotteita vastustavat kuntosali- ja kauneusyrittäjätkin kertovat meille mielellään, miksi Nato on paha. © Kuvakaappaus FB:sta

 

Kun rokotteet tulivat, moni näistä tutuiksi tulleista kansanvalistajista vakuutti, että suuri osa suomalaisia kuolisi niille jalansijoilleen heti viimeistään toisen piikin otettuaan.

Rokotteiden pahuuteen uskovien ihmisten ennakkoluulot eivät horju, vaikka joukkokuolemia ei olekaan näkynyt.

Sama pätee aikanaan Nato-vastustajiinkin. He kertovat meille nyt auliisti, mihin kaikkiin Amerikan sotiin Suomi Natossa joutuisi. Jos näitä sotia ei tule, sotilasliiton jäsenyys on silti hirveää ja belsebuubin kätyrien juoni.

Tietysti voimme kokea jäsenyyden harkinta-aikana paljon konkreettisempaakin kiusantekoa kuin pelkkää nettihuutelua.

Meihin voi iskeä muun muassa Z-viruksen uusia variantteja, erilaisten hybridi-kyberyyksien muodossa. Pankkiautomaatit voivat mennä rikki, sähkönjakelu katkeilla eikä suoratoistopalveluihin aina pääsekään niin nopeasti suosikkileffojaan katsomaan.

Ja kyllä, bensan litrahinta voi nousta yli kolmeen euroon, eikä se ole edes lopun alku vaan polttoaineiden kallistumiskierteen loivan alkuvaiheen loppu.

Mutta estääkö näiden ”sivuvaikutusten” ja Venäjän tarkoituksia tukevan somemölinän pelko meidän hallitustamme ja eduskuntaa tekemästä järkeviä valintoja?

Enpä usko. Pärjäämme Z-torjunnassa ihan samalla tavalla kuin koronapandemiankin torjunnan kanssa. Teemme uusia virheitä, mutta löydämme myös uusia onnistumisen iloja ja keinoja selvitä koettelemuksista.

Sekä säilymme kansakuntana hengissä, ihan varmasti.

 

Tämä on sattuneesta syystä viimeinen Tolkun Henkilö -kirjoitukseni Seurassa. Kiitos, näkemiin ja anteeksi teille kaikille lukijoille, jotka olitte mukana näiden vuosien ajan!

Tolkulliset turvallisuuspoliittiset puujalkavitsit jatkuvat toukokuussa Demokraatti-lehdessä. © Otavamedia

X