Juhlavuoden Miss Suomi -kisa on arvokas mutta hauska – juontaja Heidi Sohlberg neuvoo finalisteja: ”Olkaa omia itsejänne”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Miss Suomi -kisojen finalistit (takana) Roosa Bäck, Jasmine Järvinen, Beata Papp, Hanna Kangasluoma, Erika Mäenpää, Adriana Gerxhalija, Michaela Söderholm, (edessä) Tuuli Koskiaho, Pihla Koivuniemi ja Essi Unkuri. @NADI HAMMOUDA
Miss Suomi -finaalin juontava Heidi Sohlberg iloitsee siitä, ettei kilpailijoita panna enää kiemurtelemaan auton konepellille.

Miss Suomi -finaalissa puhaltavat tänä vuonna juhlalliset tuulet: valtakunnan kaunein neito kruunataan 80. kerran, ja kisa on otettu osaksi virallista Suomi 100 -ohjelmaa. Tuplajuhlavuoden kunniaksi kilpailua on nykyaikaistettu.

Toukokuussa valittuja semifinalisteja on koulutettu pitkin kesää paitsi poseeraamaan ja liikkumaan kauniisti myös puhumaan ja esiintymään luontevasti. Joukosta valikoituneet finalistit ovat harjoitelleet pitämään puheita Suomi 100 -teemoista, kuten tasa-arvosta ja suomalaisen naisen sisusta.

Läsnäolo sosiaalisessa mediassa ja some-julkisuuteen totuttelu ovat itsestäänselvyyksiä vuoden 2017 missikandidaateille.

Heidi Sohlberg

”Suorassa finaalilähetyksessä pidetään hauskaa!” lupaa juontaja Heidi Sohlberg. @ROOPE PERMANTO/OTAVAMEDIA

”Maailma on todella muuttunut minun missivuodestani. Eihän silloin ollut edes kamerakännyköitä”, naurahtaa Heidi Sohlberg, joka juontaa finaalilähetyksen yhdessä Sebastian Rejmanin kanssa.

Huumoria lähetykseen

Sohlberg, silloin vielä nimeltään Willman, valittiin Miss Suomeksi 2001.

”On kisassa toki tehty monenlaisia muutoksia tässä välissäkin. Välillä mentiin jo vähän mauttomuuden puolelle, kun missikandidaatit makasivat öljyttyinä autojen päällä. Silloin ajattelin, että voi ei, missä arvokkuus.”

Tämän vuoden kisassa Sohlberg näkee ilokseen nimenomaan arvokkuutta. Finaali lähetetään suorana perinteisestä Kalastajatorpan salista, ja finalistit tuotiin julkisuuteen juhlavasti iltapukuihin puettuina.

Arvokkuus ei kuitenkaan tarkoita Sohlbergille pönötystä, vaan hän lupaa yhdessä Rejmanin kanssa tuoda finaaliin huumoria ja rentoa meininkiä.

”Tiesin heti juontajaparini nimen kuultuani, että tästä tulee hyvä lähetys. Olen tuntenut Sebastianin missivuodestani asti, teimme niihin aikoihin malleina näytöksiäkin yhdessä. Huumorintajua meillä molemmilla riittää, eikä hiljaisia hetkiä varmasti tule.”

”Pitäkää jalat maassa!”

Missituomaristossa nähdään Marko Björs, Vertti Harjuniemi, Anne Kukkohovi, Susanna Laine ja Karita Tykkä.

Myös Sohlberg on istunut kertaalleen tuomaripöydän takana, vuonna 2008, kun voittajaksi kruunattiin Satu Tuomisto. Nyt hän palaa mielellään kisapaikalle, sillä juontaminen kuuluu hänen rakkaimpiin työtehtäviinsä.

”Tuskin olisin koskaan päässyt tekemään tv- ja juontotöitä, jos en olisi ollut mukana missikisoissa. Olen myös saanut matkustella ja tavata mielettömiä tyyppejä.”

Missikisoihin osallistuminen ei kuitenkaan takaa uraa kenellekään. Sohlberg uskoo, että hänen hyvä työtilanteensa on kiinni myös siitä, että hän on pitänyt läpi vuosien jalat tukevasti maan pinnalla.

”Jos voisin antaa missifinalisteille yhden neuvon, se olisi juuri tämä: pitäkää jalat maassa ja olkaa omia itsejänne, vaikkei se julkisuudessa aina helppoa olekaan.”

Miss Suomi -finaali, su 1.10. klo 19.30 TV5

X