Elokuva-arvio: C’est la vie – häät ranskalaiseen tapaan on satiirinen, mutta lämmin komedia

Hulppeassa linnassa järjestetään häät. Juhlapari pihtailee kustannuksissa eikä ylimielinen sulhanen tingi egonsa pönkityksestä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Häävierailla on teemapukeutuminen hallussa C’est la vie – häät ranskalaiseen tapaan -elokuvassa.

Hulppeassa linnassa järjestetään häät. Juhlapari pihtailee kustannuksissa eikä ylimielinen sulhanen tingi egonsa pönkityksestä.
Teksti:
Arto Pajukallio

Loputonta vaivaa aiheuttaa onnettomilla tuuraajilla ja omanarvontuntoisilla herkkänahoilla jatkettu henkilökunta, jota vastuullinen hääsuunnittelija yrittää paimentaa.  

Häntä esittävä suosikkinäyttelijä Jean-Pierre Bacri hallitsee ranskalaiskomedian kokonaisuutta sekä kärsivällisyyteen pakotetulla roolihahmollaan että henkilökohtaisella osaamisellaan, jota ilmentävät myös monien muiden osien oivat näyttelijät.

Hääkuvauksessa ei ole kyse romantiikasta, vaan vanhenemisesta, kun ei pysy ajassa mukana; riittämättömyydestä, kun ei osaa ja ymmärrä; diplomatiasta, kun yritetään ketään loukkaamatta organisoida kaaosta ja pelastaa tapahtumaketjuja.

Tekijät ymmärtävät ihmisen inhimillisyyttä ja korostavat anteeksiantoa. Satiirisuudestaan huolimatta lämpimän komedian ohjasi ja kirjoitti parivaljakko Eric Toledano ja Olivier Nakache, joiden tyylin ja hengen täysosumana muistetaan ystävyyden ja ymmärryksen superhitti Koskemattomat.

***½

C’est la vie – häät ranskalaiseen tapaan, perjantai 8.12. klo. 21.00, Teema & fem

X