Elokuva-arvio: Hymyilevä mies on erilainen nyrkkeilyelokuva

Hymyilevä mies on nyrkkeilyelokuva MM-titteliotteluun valmistautuvasta Olli Mäestä. Elokuvan atmosfääri on jopa maaginen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

J-P Passin kuvaama mustavalkokuvaus Hymyilevä mies.

Hymyilevä mies on nyrkkeilyelokuva MM-titteliotteluun valmistautuvasta Olli Mäestä. Elokuvan atmosfääri on jopa maaginen.
Teksti: Jussi Karjalainen

Juho Kuosmasen suomalainen huippuleffa Hymyilevä mies on erilainen nyrkkeilyelokuva – ja kuitenkin tarpeeksi nyrkkeilyuskottava MM-titteliotteluun valmistautuvan Olli Mäen (Jarkko Lahti) treenihikiä ja ”Askin tallin” salihuumoria myöten. Tehokkaasti säätävä stadilaismanageri Elis Ask (Eero Milonoff) sai hankittua Mäelle MM-ottelun olympiastadionille elokuuksi 1962.

Olli on joutumassa putkeen, johon haluamisesta ei olekaan niin varma. Onko voittaminen kaikki kaikessa – vaiko kumminkin rakkaus Raijaan? Raijaa esittävä Oona Airola pääsi saman tien Markku Pölösen Oma maa -elokuvan pääosaan.

Tilanteissa eläminen ja J-P Passin mustavalkokuvaus vakuuttavat. Atmosfääri on jopa maaginen. Se muistuttaa 60-luvun eurofilmeistä. Konseptissa on mukana hiukan kipsiä, mutta Cannesissakin leffoillaan menestynyt Kuosmanen voi karistaa sen. Näyttelijöiden käytössä kipsiä ei ole nytkään hitusen vertaa.

****

Hymyilevä mies, ke 1.7. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Elokuva-arvio: Martti Suosalon tähdittämä Suomen hauskin mies on ylistyslaulu teatterille

X