Elokuva-arvio: Michael Fassbender ilmentää omistautuneisuutta ja kunnianhimoa elokuvassa Steve Jobs

Michael Fassbenderin näyttelemä elokuva Steve Jobs on vetävä, kiinnostava ja Aaron Sorkinin tyyliin hyvin puhelias täsmämuotokuva Steve Jobsista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Steve Jobs (Michael Fassbender) esittelee Applen ”linnunpönttöä” tyttärelleen Lisalle (Makenzie Moss).

Michael Fassbenderin näyttelemä elokuva Steve Jobs on vetävä, kiinnostava ja Aaron Sorkinin tyyliin hyvin puhelias täsmämuotokuva Steve Jobsista.
Teksti: Pertti Avola

Vuonna 2013 Joshua Michael Stern teki elokuvan Jobs tähtenään Ashton Kutcher. Elokuva oli yhtä vaatimaton kuin Kutcherin roolisuorituskin.

Toista luokkaa on brittiohjaaja Danny Boylen kaksi vuotta myöhemmin valmistunut Steve Jobs, jossa Apple-maailman luojaa tulkitsee aivan eri tason näyttelijä Michael Fassbender.

Boyle ja käsikirjoittaja Aaron Sorkin ovat rakentaneet elokuvansa teatterikappaleen muotoon. Sen kolmea, 14 vuotta kattavaa näytöstä edustavat kolme Applen laajaa julkistamistilaisuutta, joihin Steve Jobs valmistautuu markkinointijohtajansa Joanna Hoffmanin kanssa. Eräänlaisena punaisena lankana näytösten välillä toimii Jobsin suhde aviottomaan tyttäreensä Lisaan.

Fassbender ilmentää hienosti sitä omistautuneisuutta ja kunnianhimoa, jotka tekivät Steve Jobsista sekä digiajan tärkeän pioneerin että merkittävän yritysjohtajan, mutta myös vaikean ja muita ihmisiä kohtaan jopa tunteettomalta vaikuttaneen persoonan.

Myös Kate Winslet on erinomainen Joanna Hoffmanin roolissa. Kaikkiaan Boylen elokuva on vetävä, kiinnostava ja Aaron Sorkinin tyyliin hyvin puhelias täsmämuotokuva Steve Jobsista.

****

Steve Jobs, ma 2.11. klo 23.00 Tv5

Lue myös: Elokuva-arvio: Jännityselokuva Papillon on uusioversio vuoden 1973 elokuvasta

X