Elokuva-arvio: NIMBY-elokuvan vauhdin lomaan on viritelty paljon viisaita sävyjä ja nokkelia huomioita

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Nimby
Susanna Pukkilan näyttelemä Mervi tuo Almila Bagriacikin tulkitseman tyttöystävänsä Katan näytille vanhempiensa luokse. © Jari Salo / Yle
Mervi vie saksalais-iranilaisen tyttöystävänsä Katan maalle vanhempiensa luo peläten, että näiden on vaikea suvaita tyttöparia.

NIMBY on kotimainen komedia vuodelta 2020. Teemu Nikin farssi saapuu tv-ensi-iltaansa juuri, kun on käyty kuumana keskustelusta eri sanojen leimaavuudesta vähemmistöjä kohtaan. Nikki kehittelee kirjoittajatoverinsa Jani Pösön kanssa, kuinka karmeaksi katastrofiksi talonpolttajaisineen keskustelua väistävä möykkälinja voisi yltyä.

Crazy-komedian vauhdin lomaan on viritelty paljon viisaita sävyjä ja nokkelia huomioita. Henkilöitäkin on rutosti, tarinavyyhden kannalta tärkeimpänä opiskelija Mervi (loistava Susanna Pukkila). Hän matkustaa Lämsän pikkukaupunkiin näyttämään tyttöystäväänsä Kataa (Almila Bagriacik) vanhemmilleen.

Ettäkö edessä olisi vain sellainen suvaitsevaisuuden pikkukoetus kuin lesbosuhteen hyväksyminen? Elokuva vyöryttää napakasti hyppysissä pysyvän kokoelman moninaisin asentein liikkeellä olevia hahmoja uusnatsikomentajasta (Matti Onnismaa) eurooppalaiseen ihmisoikeuspoliitikkoon (Leila Abdullah). Taitojaan hionut ohjaaja sanoo, että ennakkoluulonsa puolella ja toisella!

***½

NIMBY, perjantai 17.12. klo 21.30, TV2

X