Elokuva-arvio: Venäläiset seksityöntekijät eksyvät Pohjois-Suomeen – Huonot naiset on onnistunut komedia, joka ylittää Napapiirin sankarit

Venäläiset seksityöntekijöiden ilmestyminen laittaa hääjärjestelyt uusiksi Huonot naiset -komediassa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Anna Ackerman, Leea Klemola ja Emma Kilpimaa selvittelevät tilannetta.

Venäläiset seksityöntekijöiden ilmestyminen laittaa hääjärjestelyt uusiksi Huonot naiset -komediassa.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Nyt on tullut paljon uutta tatsia henkiviä farsseja Pohjois-Suomen ihmisten suoruudesta ja rosoisuudesta hyperkylmässä. Siis Miia Tervon Aurora ja Ohjus sekä kaikki Napapiirin sankaritNiklas Lindgrenin esikoiselokuva Huonot naiset lyö nekin laudalta.

Ainakin siinä suhteessa, miten mukava on seurata leffan tarkkaa ajoitusta ja yllättyä siitä yhä uudestaan. Seurakuntatalolla on tulossa suuremmanpuoleiset häät, kun venäläisiä prostituoituja kuskaava paku hyytyy samalle suoralle. Hymyilemään kyykytetty emännöitsijä Johanna (Leea Klemola) ja hänen tyttärensä (Emma Kilpimaa) päätyvät piilottamaan naikkoset.

Oikeasta termistä taitetaan peistä – seksityöntekijä! – mutta koko ajan yleisen tekopyhyyden korttitalo uhkaa romahtaa pahemminkin. Iso kaarti Rea Maurasesta Jussi Vataseen pelaa yhteen tuottaen epäuskoisten ilmeiden ja toisen sanojen korjaamisen taidetta. Anna Ackermanin käytännöllinen Sonja-hahmo pikemminkin purkaa ennakkoluuloja venäläisistä. 

****

Huonot naiset, perjantai 15.3. klo 19.30, MTV3

Lue myös: Näyttelijä Jussi Vatanen ryhtyi kotitilansa osa-aikafarmariksi: ”Välillä on ollut pakko pyytää apua”

X