Korvessa kulkevi -dekkarisarjan draama syntyy koulukiusaamisesta ja liveroolipelistä

Uusi dekkarisarja sukeltaa pohjolan pimeyteen mutta junnaa paikoillaan ja on pintapuolinen. Erään näyttelijän nimi kannattaa kuitenkin painaa mieleen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Olivia Ainali näyttelee Korvessa kulkevi -dekkarissa.

Uusi dekkarisarja sukeltaa pohjolan pimeyteen mutta junnaa paikoillaan ja on pintapuolinen. Erään näyttelijän nimi kannattaa kuitenkin painaa mieleen.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Kun ruumiit jäätyvät ja lumi natisee liioitellusti, ruudulla pyörii arctic noir, napapiirin dekkari. Korvessa kulkevi -sarjassa pohjoisuutta edustavat myös Oulun murre, hevin luukutus ja saatanalliset leikit.

Hyisen saaren rannalta löytyy poika tapettuna, mutta jännityssarjassa draama syntyy koulukiusaamisesta ja liveroolipelistä. Komedialla Hevi reissu läpilyönyt pääkäsikirjoittaja Aleksi Puranen keskittyy jälleen pikkukylän naljailijoihin. Arvoilla tasapainottelu jää pintapuoliseksi teemaksi ja mysteeri junnaa paikoillaan, kun hahmot tiuskivat toisilleen arjessaan. 

Kaamossarjaa viedään ulkomaille

Sorjosen tyttärenä tunnettu Olivia Ainali ottaa uteliaan pääroolin haltuunsa, mutta Amira Khalifan poliisi jää sivulliseksi ihmettelijäksi. Silmä kiinnittyy Olavi Angervoon karismaattisena larppaajana. Ex-lapsitähdessä on ainesta suomifiktion vakikaartiin.

Ohjaaja Jussi Hiltunen ei saa aikaan samanlaista matkailumainosmaisemaa kuin ohjaamallaan Ivalon kakkoskaudella. Kaamossarjaa viedään ulkomaille ­nimellä Evilside, ja ehkä se onnistuu, kun jopa Sorjosesta saatiin aikaan kansainvälinen tuote.

Korvessa kulkevi, perjantai 1.12. klo. 22.15, Nelonen 

X