Linnan juhlat 2022 vie presidentin juhlavastaanotolle – Näin pääset myös etkoille ja jatkoille itsenäisyyspäivänä

105-vuotiasta Suomea juhlitaan jälleen koko päivän.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

105-vuotiasta Suomea juhlitaan jälleen koko päivän.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Vilkkaasta pikkujoulusesongista huomaa, että kohtaaminen kasvokkain alkaa olla normaalia. Myös presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto, Linnan juhlat 2022, palaa normaaliin.

Kahtena viime vuonna Linnan juhlat järjestettiin poikkeusmenoin. TV-lähetyksissä itsenäisyyttä juhlistettiin tyylikkäästi, mutta kyllähän meidän dna:han on koodattu se yksi ainoa oikea juhlaetiketti.

Itsenäisyyspäivänä kuuluu katsoa kättelyparaatia! Me tiedämme, että kättelykul­kueeseen kiteytyy jotain olennaista suomalaisuudesta. Kansa kunnioittaa, mutta myös kuittailee.

Kuka mahtaa olla illan tyylikkäin ja kenen puku rikkoo jopa mauttomuuden rajoja?

Mutta: terveysturvallisuuden nimissä tänä vuonna kättely on vapaaehtoista. Tervehtiä voi myös nyökkäyksellä. Toivotaan, ettei kukaan nyt vaan lähde soveltamaan ja tarjoa esimerkiksi kyynärpäätä tai nyrkkiä kämmenen sijaan.

Yksi historiallinen aikakausi tulee päätökseensä, sotaveteraaneja ei Presidentinlinnassa nähdä. Heille järjestetään oma vastaanotto itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla. Maanpuolustustahto osana isänmaallisuutta ei silti varmasti jää unholaan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vakava muistutus myös siitä, kuinka tärkeää työtä veteraanit tekivät.

Linnan juhlat 2022

Linnan juhlat 2022

Kuvassa Ella Kanninen ja Jussi-Pekka Rantanen. © Ilmari Fabritius / Jyrki Valkama / Yle

Kahden poikkeusvuoden jälkeen itsenäisyyspäivää vietetään jälleen perinteisin menoin presidentinlinnan juhlavastaanotolla. Ylen välittämiin juhlatunnelmiin päästään koko päivän Linnan juhlien etkojen, itse juhlien sekä jatkojen mukana. Juhlia selostavat Jussi-Pekka Rantanen, Ella Kanninen, Sami Sykkö ja Ari Hakahuhta. Lähetystä on mahdollista seurata myös viittomakielellä ja kuvailutulkattuna.

Linnan juhlat 2022, tiistai 6.12. klo 18.50, TV1

Lue myös: Sari Roos keksi keinon säästää koronarokotteissa – Tänä vuonna sairaanhoitaja juhlii myös Linnassa

Sairaanhoitaja Sari Roos sai kunniamitalin koronarokote-keksinnöstä.

Sari Roos on palkittu sairaanhoitaja. Hänen keksintönsä ansioista pystyttiin rokottomaan koronavirusta vastaan vuoden 2021 aikana Helsingissä yli 300 000 ihmistä enemmän. © Leena Koskela

X