Löytyykö himoitsemasi sarja vain maksullisesta suoratoistopalvelusta? - ”Tämä on maksullisuuden hyvä puoli”

Laatusarjat löytyvät nykyään pitkälti maksullisista suoratoistopalveluista ja tv-näytöksiä odotetaan pitkiä aikoja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

Laatusarjat löytyvät nykyään pitkälti maksullisista suoratoistopalveluista ja tv-näytöksiä odotetaan pitkiä aikoja.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Torstaina nähdään Subilla ensimmäinen jakso erinomaisesta ZeroZeroZero-sarjasta. Brutaalilla realismilla kansainvälisen huumekaupan raadollisia rakenteita kuvaava sarja on nähty Suomessa ensimmäisenä HBO Nordicin suoratoistopalvelussa helmikuussa 2020.

Nyt sarja nähdään kokonaisuudessaan MTV:n suoratoistopalvelussa C Morella. TV-esitys on vain maistiainen, jolla katsojia houkutellaan hankkimaan maksullinen C More. Vapaasti katsottavilla mainoskanavilla sarja nähtäneen ensi talven aikana.

Tällainen on kaupallisen puolen nykyinen strategia tv-sarjojen osalta. Esimerkiksi MTV:n kaikki sarjat näkyvät ensin suoratoistopuolella ja vasta myöhemmin vapaasti katsottavilla kanavailla.

Katsojan on helppo nurista, mutta toiminnalla on myös positiiviset puolensa.

Suomalainen sarjatuotanto elää nousukautta

Suomalainen sarjatuotanto on ottanut viimeisen vuosikymmenen aikana valtavia harppauksia. Käsikirjoituksiin on ollut aikaa paneutua aiempaa enemmän ja tuotantoarvot ovat nousseet kohisten.

Dronella kuvatut ilmakuvat ovat tuoneet visuaaliseen ilmaisuun näyttävyyttä, vaikka ovatkin jo muuttuneet melkein kliseeksi. Lähes kaikissa kotimaisissa sarjoissa kuva liihottaa komeasti kaupunkien yllä.

Lue myös: Miksi sairaalasarjat ovat niin suosittuja ja sairaalamiljöö insipiroi tv-sarjojen tekijöitä?

X