Pelaaja-dokumentti kertoo e-urheilijan kasvutarinan – Urheilupsykologi yrittää saada pelaajan kiinnostumaan itsestään

E-urheilun maailmaan sijoittuva vaisu dokumentti etsii vastauksia nuorten miesten huonoon itsetuntoon.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Verneri ”Bona” Junkala on kyvykäs e-urheilija.

E-urheilun maailmaan sijoittuva vaisu dokumentti etsii vastauksia nuorten miesten huonoon itsetuntoon.
Teksti:
Tero Kartastenpää

Ampumapelaaja Verneri ”Bona” Junkala tarvitsee apua. Kyvykäs e-urheilija on saanut maineen finaalipelien ikuisena häviäjänä. Ujo nuorukainen jäätyy ihan tavallisessa keskustelussakin. Urheilupsykologi Mia Stellberg yrittää saada Bonan kiinnostumaan itsestään, että pelaamisen taso vakautuisi. 

Dokumenttiohjaajat Petri Luukkainen ja Jesse Jokinen seuraavat valmennettavaa ja yrittävät sinnikkäästi näyttää jotain muutosta. Sellaisessa Luukkainen onnistui kulutuskriittisessä Tavarataivas-dokumentissaan vuonna 2013.

Nyt vaan ei kirmata ilman vaatteita kaupungilla vaan istutaan tuijottamassa näyttöjä. E-urheilu ei ole kovin elokuvallista toimintaa, eikä vaiteliaalla Bonalla ole elämässä juuri muutakaan. Valmentajat ja joukkuetoverit saavat tehdä analyysit.

Ohjaajat ovat kuvanneet samoja Counter-Striken pelaajia myös Yle Areenasta nähtävässä sarjassa Game of Minds.

Vähän vaisu Pelaaja ei hyydy pelkäksi urheiluelokuvaksi, vaan etenee haparoivaksi kasvutarinaksi. Siinä ei tosin löydetä kuin ituja kysymykseen: miksi nuorilla miehillä on huono itsetunto.

Pelaaja, maanantai 11.3. klo 21.00, TV2 

Lue myös: E-urheilu kasvoi nuorten miesten suosikkilajiksi – ”Pelaamisesta ja elektronisesta urheilusta tuli hyväksyttävämpää”

X