Peter Franzénin lempeä kertojaääni kertoo tuntureilla kirmaavan Ailo-poron tarinan suuressa seikkailussa

Tuottaja Marko Röhr on tuonut heittämällä luontoelokuvat suuren yleisön sydämiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pikkuinen Ailo tutustuu lumisen erämaan elämään emänsä opastuksella.

Tuottaja Marko Röhr on tuonut heittämällä luontoelokuvat suuren yleisön sydämiin.
Teksti: Jussi Karjalainen 

Röhrin uusin, Tunturin tarina, on kuitenkin joutunut koronan takia odottamaan ensi-iltaansa suunnilleen vuoden. Juuri ennen sitä ehtii nyt jo tv-esitykseen Ailo – pienen poron suuri seikkailu. Se temmeltää samaten tuntureilla.

Kyseessä on ikään kuin lastenelokuvaversio luontodokkareista, mainio idea. Yhden vuoden aikana pikkuinen villiporopoika Ailo oppii tuntemaan tokkansa kanssa elämää ja muita Lapin asukkeja herkästi kaveeraavasta jäniksestä ahmaan, ”erämaiden aaveeseen”.

Ohjaaja ja käsikirjoittaja on ranskalainen Guillaume Maidatchevsky. Röhr on osatuottajana ranskalaisten rinnalla. Tarinointi onkin humoristisempaa kuin Antti Tuurin teksti Röhrin suomalaisessa trilogiassa.

Peter Franzénin lempeän eloisa kertojanääni kuvailee Ailon touhut. Eihän Ailon elokuvasta ja sen sanalla sanoen häikäisevästä kuvaustyöstä voi olla tykkäämättä.

***

Ailo – pienen poron suuri seikkailu, pe 26.11. klo 19.30, TV2

Lue myös: Niko on kaikkien aikojen suurin suomalainen elokuvamenestys – Ohjaaja Kari Juusonen on alan ulkopuolisille tuntematon suuruus: ”Tilanne on minulle vallan ok”

Kari Juusonen on Niko-animaation tekijä.

Kari Juusonen, 54, on pitkän linjan animaationtekijä, jolle Niko merkitsi askelta uuteen. © Tommi Tuomi

X