Pinnalliseksi jäävä Lindan huone käsittelee seksuaalista vallankäyttöä, jonka uhriksi jokainen voi joutua

Lindan huone -sarja tuo teemat esiin paasaamatta ja uhria syyllistämättä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lina Muhonen nähdään 16-vuotiaana Lindana.

Lindan huone -sarja tuo teemat esiin paasaamatta ja uhria syyllistämättä.
(Päivitetty: )
Teksti:
Milla Olkkonen-Lind

Viime aikoina fiktiiviset nuortensarjat ovat tarttuneet ansiokkaasti ikäviin ilmiöihin. Siinä missä ruotsalainen Sumutus käsitteli parisuhdeväkivaltaa ja manipulointia, kotimainen uutukainen Lindan huone nostaa pöydälle seksuaalisen vallankäytön ja suostumuksellisuuden.

16-vuotias Linda (Lina Muhonen) viihtyy nyrkkeilykehässä, mutta ei jaksa innostua koulutehtävistä. Ikätoveri Kristian (Niko Dahlblom) lupautuu auttamaan Lindaa. Tukiopetus lipuukin luontevasti molempien yhteisymmärryksessä petipuuhiin ja kepeään romanssiin. Eräänä kotibileiltana Kristian ylittää Lindan rajan, minkä seurauksena Lindan mieli alkaa puskea pintaan vanhaa traumaa.

Laura Majavan käsikirjoitus vinkkailee pitkin matkaa menneisyyden tapahtumista, ja kokonaiskuvan saadakseen on katsottava kaikki kuusi osaa. Lopulta kuitenkin tuntuu, että Lindan huone jää hiukan pinnalliseksi raapaisuksi aiheestaan – varsinkin Lindan sisäiseen maailmaan olisi mielellään tutustunut syvemmin.

Tällaiset sarjat tuovat paasaamatta ja uhria syyllistämättä esiin hankalia tilanteita, joihin kuka tahansa nuori (tai aikuinen!) voi joutua. Sarjassa tapahtuva raiskaus on kuin visualisointi reilu vuosi sitten voimaan astuneesta seksuaalirikoslain uudistuksesta.

Lindan huone, Yle Areena ja keskiviikko 7.2. klo 21.50, tv2

Lue myös: Sumutus-draamasarja käsittelee parisuhdeväkivaltaa uskottavasti – Kun rakkaus on sokea, anteeksipyynnön jälkeen kierros alkaa alusta

X