Suomessa vanhoja rakennuksia puretaan, mutta Maamerkkien uusi elämä -sarja osoittaa, että toisinkin voisi tehdä, jos halu olisi kohdallaan

Maamerkkien uusi elämä -ohjelmassa keskitytään tunnettuihin rakennuksiin, jotka on muokattu uutta käyttötarkoitusta varten.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Maamerkkien uusi elämä -ohjelmassa keskitytään tunnettuihin rakennuksiin, jotka on muokattu uutta käyttötarkoitusta varten.
Teksti:
Henri Waltter Rehnström

Viime aikoina vanhojen rakennusten purkaminen Suomessa on aiheuttanut paljon keskustelua. Asiaa on perusteltu erityisesti sillä, että talot ovat tulleet käyttöikänsä päähän, eikä niitä voi enää korjata. Viime viikolla alkanut Maamerkkien uusi elämä todistaa asian olevan kuitenkin toisin.

Ohjelmassa keskitytään tunnettuihin rakennuksiin, jotka on muokattu uutta käyttötarkoitusta varten. Vuosikymmeniä tai peräti sata vuotta vanhoista kiinteistöistä on saatu aikaiseksi täysin toimivia kokonaisuuksia, kunhan vain halu on ollut kohdallaan.

Nyt esitettävässä toisessa osassa St. Louisin Union Stationista tehdään valtava akvaario, BBC:n televisiokeskus muutetaan asuinkerrostaloksi Lontoossa ja Kapkaupungin vanhasta maissisiilosta tulee nykytaiteen museo.

Suomalaista katsojaa kiinnostanee kuitenkin sarjan aloitusjakso. Siinä Eero Saarisen suunnittelema futuristinen TWA-terminaali John F. Kennedyn lentokentällä saa uuden elämän hotellina. Sarjan jaksot ovat katsottavissa myös Yle Areenassa.

Maamerkkien uusi elämä, torstai 14.3. klo 20.00, Tv2

Lue myös: Katoaako kaunis Helsinki? Grynderit ruhjovat kaupunkia ja vanhaa puretaan uuden tieltä – ”Se tulee jättämään pahat jäljet Helsingin historiaan”

X