Suositusta Tukalat paikat -brittisarjasta nähdään viimeinen kausi – Hirtehinen huumori ja aito skottilaisuus osuvat katsojaan

Tukalat paikat -minisarjan finaalikaudella aito skottilaisuus ja tiukalle viritetty kokonaispaketti osuvat näyttelemisen lisäksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tukalat paikat -minisarjan finaalikaudella aito skottilaisuus ja tiukalle viritetty kokonaispaketti osuvat näyttelemisen lisäksi.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Neil Forsythin Tukalat paikat -sarjan (Guilt) musta skottihuumori pelitti 2019 niin hyvin, että hengenvaarallisesti töppäävien veljesten matalalento on poikinut kaksi jatkokautta.

Minisarjan kolmas, finaalikausi ei tosin vaivaudu kertailemaan hahmoja ja heidän tilanteitaan. Parasta siis vain hypätä svengiin. Trainspotting-leffan ja Coenin veljesten hirtehisempien elokuvien sävyt jylläävät edelleen rivien välissä.

Tukalat paikat -kaksikko palaa Edinburghiin

Tapahtumaketju alkoi juristi Maxin ja levykauppias Jaken ajettua vahingossa miehen päälle ja yritettyä peittää tapahtunut. Välillä on yritetty pubin pitoa Amerikassa, mutta sieltäkin tulee lähtöpassit takaisin Edinburghiin.

Velkojen perintää pakoillaan hulluin tuloksin. Veljien näyttelemisessä on erinomaista vääntöä ja yhteispeliä, tulkkeina Mark Bonnar ja Jamie Sives. Muista hahmoista nousee esimerkiksi erikoinen marihuanaviljelijä Teddy (Greg McHugh), jolla on zeniläiset arvot.

Aito skottilaisuus ja tiukalle viritetty kokonaispaketti osuvat näyttelemisen lisäksi.

Tukalat paika, tiistai 26.3. klo 22.00, TV1 

X