Tom Fordin ohjaama elokuva Yön eläimet heittelee katsojalle vihjeitä sekä haastaa, järkyttää ja vie mukanaan

Jaa kaverilleTilaa Seura
Yön eläimet
Amy Adams (kuvassa), kuten myös Jake Gyllenhaal ja Aaron Taylor-Johnson ovat erinomaisia raikkaasti ja rankasti valtavirrasta poikkeavan elokuvan päärooleissa. © Merrick Morton/Focus Features
Tom Fordin ohjaama trilleri Yön eläimet (Nocturnal Animals, 2016) haastaa ja järkyttää.

Muotisuunnittelijana ennen elokuvaohjaajan uraansa tunnettu Tom Ford on sanonut, että elokuvien pitää tarjota katsojille haastetta. Fordin toinen pitkä ohjaustyö Yön eläimet todella pistääkin katsojan ajattelemaan.

Eleganttia mutta tyhjää elämää galleristina viettävä Susan saa ex-aviomieheltään Edwardilta paketin, jossa on tämän kirjoittama väkivaltainen ja järkyttävä romaani Yön eläimet. Elokuva jatkuu kahtena tarinana, jossa toisessa seurataan Susanin arkea ja toisessa romaanin tapahtumia väkivaltaisten punaniskojen käsiin joutuvasta perheestä.

Susan joutuu pohtimaan, onko Edward sittenkin parempi kirjailija kuin hän oli kuvitellutkaan, vai onko romaani vain 20 vuotta sitten hylätyn miehen kosto.

Austin Wrightin romaaniin Tony and Susan perustuva trilleri ei tarjoa esittämiinsä kysymyksiin vastausta, mutta heittelee katsojalle vihjeitä sekä haastaa, järkyttää ja vie mukanaan. Ero Susanin kliinisen ympäristön ja romaanin pölyisen Texasin välillä tarjoaa osuvan visuaalisen ja emotionaalisen vastakkainasettelun.

Yön eläimet, su 20.10. klo 21.00. Tv5

Lue lisää TV-Maailman vinkkejä!

X