Mihin menet Yle? – ”Uudistuminen pitää toiminnan tuoreena, mutta kannattaako korjata, jos mikään ei ole rikki?”

”Sanana valistus kalskahtaa vanhahtavalta, mutta ainakin jossain määrin se olisi Ylen tehtävä”, TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen sanoo.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

"Sanana valistus kalskahtaa vanhahtavalta, mutta ainakin jossain määrin se olisi Ylen tehtävä", TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen sanoo.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Maanantaina TV1:llä alkaa kirjallisuusohjelma Kulttuuricocktail Kirjat. Sen vetäjä Anna Tulusto kertoo, että hän sai paljon kyselyitä kun Ylen aamun Aamun kirja -ohjelma loppui. Kirjallisuusohjelmaa kaivattiin.

Vuodenvaihteessa loppui myös radiokanava Yle Puheen 26 vuoden taival. Samoihin aikoihin lopetettiin useita radion musiikkiohjelmia, kuten Bluesministeri Esa Kuloniemi ja Kantritohtori Teppo Nättilä. Mennä sai myös mainio musavisailu Poppikoulu.

Uudistuminen pitää toiminnan tuoreena, mutta kannattaako korjata, jos mikään ei ole rikki?

Ylen on lupa hieman valistaakin

Ylen radiopuolella haetaan mahdollisimman suurta kuulijakuntaa. Yleisöä halutaan viihdyttää. Toisinkin voisi valita. Sanana valistus kalskahtaa vanhahtavalta, mutta ainakin jossain määrin se olisi Ylen tehtävä.

Kirjallisuusohjelman palauttaminen tv-tarjontaan on askel oikeaan suuntaan. Kannattaa muistaa, että Kulttuuricocktail Kirjat alkaa nimenomaan katsojien toiveesta.

Toivoa vain sopii, ettei ohjelmassa Kulttuuricocktailin tavallisen makasiiniohjelman tavoin yritetä elää ajan hermolla lukemalla katsojien lähettämiä someviestejä. Kerrankin voisi vain keskittyä ohjelman seuraamiseen ilman kännykän näppäilyä.

Lue myös: Kommentti: Yle Puhe oli kaunis radiokanava, joka kohtasi kurjan lopun pitkän kujanjuoksun jälkeen

X