Robin on Vain elämää -sarjan kaikkien aikojen nuorin osallistuja – ”Ikinä ei ole jännittänyt niin paljon”

Kahdeksantoistavuotias Robin on juuri ikänsä vuoksi aikaisemmin kieltäytynyt lähtemästä mukaan.
Anu Räsänen
Juuri nyt TV 21.4.2017 14:00

Robin muistelee, että häntä on pyydetty Vain elämää -ohjelmaan kolmella tai neljällä edellisellä kaudella.

”Minulla oli kuitenkin aiemmin sellainen fiilis, että olin liian nuori, eikä minulla olisi ollut mitään sanottavaa. Ei siinä olisi ollut mitään järkeä”, Robin toteaa.

Asia mietitytti Robinia tälläkin kertaa: mitä jos hänellä ei olisi nytkään mitään puhuttavaa muiden artistien kanssa?

Pelko osoittautui turhaksi. Juttua riitti niin paljon, että Robin viihtyi vielä 16-tuntisten kuvauspäivien päätteeksikin tarinoimassa Nikke Ankaran ja Samu Haberin kanssa.

”Oli siistiä, ettemme saaneet toistemme seurasta tarpeeksi edes kuuden tunnin ruokapöytäkuvauksissa, vaan niiden jälkeenkin oli hirveästi puhuttavaa.”

Robin imi keskusteluissa itseensä kokeneempien artistien tarinoita: kuinka Samu Haberin Sunrise Avenue löysi tiensä listojen kärkeen Keski-Euroopassa, ja millainen oli Olli Lindholmin Yön alkutaival lähes kaksi vuosikymmentä ennen Robinin syntymää.

Tiktak-yhtyeessä uransa aloittaneen Petra Garganon kanssa Robin pääsi vaihtamaan kokemuksia siitä, millaista on ponnahtaa muusikkona julkisuuteen kesken koulunkäynnin.

”Saavutimme porukassa nopeasti sellaisen luottamuksen ja läheisyyden, että vaikkapa Olli ja minä pystyimme heittämään läppää toisistamme. Se on iso kynnys. Näistä ihmisistä tuli kavereitani, joille voin sanoa asiat aivan rehellisesti”, Robin kertoo.

Konkareiden biisit uusiksi

Artistien lämmin yhteishenki ja yhteinen huumori on yksi Vain elämää -ohjelman viehättävimmistä elementeistä. Kaiken perusta on kuitenkin musiikki, ja se aiheuttaa luonnollisestikin myös suurimmat paineet.

Robin myöntää, että jännitys kohosi kattoon, kun ensimmäisen päivän lauluesityksiä nauhoitettiin.

”Se on ihan hirveä tilanne, kun pitäisi kilistää lasia, ja kahden metrin päässä istuu Olli Lindholm ja katsoo suoraan silmiin. Ikinä ei ole jännittänyt niin paljon! Toisaalta oli hauska nähdä, miten Samu Haberkin jännitti kuin pikkupoika, vaikka vetää jossain The Voice of Germanyssa ihan kinginä”, Robin myhäilee.

Robin sovitti Vain elämää -kappaleensa yhdessä oman tuottajansa Jurekin kanssa. Jurek tunnetaan myös Antti Tuiskun En kommentoi -levyn tuottajana, ja samana vuonna hittilevyn ilmestymisen kanssa Tuisku pyrähti listoille Vain elämää -versiollaan Vicky Rostin Sata salamaa -kappaleesta.

Robin ei tahdo arvailla, millaista lista- tai radiosoittosuosiota hänen Vain elämää -kappaleensa keräävät. Sen hän kuitenkin lupaa, että luvassa on hieman uudenlaista Robinia, yhdistelmä vanhaa ja uutta.

”Haimme Jurekin kanssa muutamaan kappaleeseen sellaista modernia The Weeknd -henkeä. Kyllä siellä monet konkarit kuulivat aika uudenlaisia versioita omista biiseistään!”

Positiivisuus lievittää stressiä

Musiikillisten yllätysten lisäksi artistit paljastavat usein Vain elämää -ohjelmassa itsestään jonkin sellaisen puolen, joka on aiemmin ollut julkisuudelta piilossa. Näin Robinkin.

”Olen aina tosi positiivinen, mutta totta kai mietin joskus negatiivisiakin asioita, ja puhun niistä sitten kotona. Ohjelmassa päätin kertoa myös jutuista, jotka eivät ole niin myönteisiä. Kyllä niitäkin on tässä vuosien varrella ollut.”

Ikävistä kokemuksista ja haikeista tunteista avautuminen ei kuitenkaan muuttanut Robinin peruspositiivista asennetta elämään.

”En osaa kääntää ajatusmaailmaani niin, että kiinnittäisin huomiota negatiivisiin asioihin. Jos vaikka ajan johonkin autolla kiireessä, huomaan vain sen, kuinka kivasti valot vaihtuvat edessäni vihreiksi. Minulla on tällainen kyky havainnoida asioiden positiiviset puolet, ja se lievittää stressiä tosi paljon.”

Vain elämää, pe 21.4. klo 20.00 Nelonen