Vain elämää -ohjelmassa esiintyvä A.W. Yrjänä on formaatin todellinen fani – ”On aina kiva, jos ihmiset ylittävät musiikillisia genrerajojaan”

CMX-yhtyeestä tuttu laulaja A.W. Yrjänä kertoi olevansa todellinen Vain elämää -ohjelman fani.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Kaikki saivat olla hölmöjä, syvällisiä, herkkiä ja kivoja itsejään”, laulaja A.W. Yrjänä kertoi Vain elämää -kokemuksesta.

CMX-yhtyeestä tuttu laulaja A.W. Yrjänä kertoi olevansa todellinen Vain elämää -ohjelman fani.
Teksti:
Linda Martikainen

”Minusta se on mielettömän hyvä musiikkiformaatti! Siihen on aina päätynyt ihmisiä hyvin erilaisista lähtökohdista”, A.W. Yrjänä totesi uuden Vain elämää -kauden pressissä St. Hotel Georgessa Helsingissä.

Ohjelma on kuulunut tiiviisti Yrjänän ja hänen vaimonsa Kikke Heikkisen perjantai-iltoihin. Pari on katsonut lähes kaikki kaudet.

”On ollut kiva katsoa, että ahaa, tuo ei olekaan sellainen ihminen, jollaiseksi olen hänet kuvitellut. Minusta on aina kiva, jos ihmiset ylittävät musiikillisia genrerajojaan.”

Kikke löytyi lavalta 90-luvulla

Yrjänä tapasi vaimonsa Kiken tämän oman bändin Little Mary Mixupin keikalla 90-luvun alkupuolella. Bändi esiintyi Bottan yläkerrassa Berlin-klubille, jonne Yrjänä meni kitaristinsa Jannen kanssa.

”Stemmoja laulavalla kitaristilla oli niin ”paha” ääni, että pyysimme häntä levyllemme yhteen biisiin. Näin tapasimme. Hän laulaa usealla meidän biisillämme taustoja. En tiennyt, että siitä tulee yli 30 vuoden kakku”, Yrjänä nauroi.

Vaimo tuki ja kannusti Yrjänää myös Satulinnaan menemisessä. Nyt taiteilija tekee levyä biiseistä, jotka eivät kuulosta CMX:ltä. Työn alla on myös kahdeksan runokirjan sarjan seitsemäs osa.

”Puoliksi kirjoitettu runokirja ei tarkoita yhtään mitään. Voi olla, että se tulee aloitettua vielä kokonaan uudestaan.”

Mitä kuuluu muille Vain elämää -tähdille?

Laulaja Vicky Rosti tunnusti pelänneensä muiden ohella ensin vähän Hynystä, mutta pelko oli kuitenkin turhaa. ”Hän olikin hyväsydämellinen möreä kölli!”
Laulaja Vicky Rosti tunnusti pelänneensä muiden ohella ensin vähän Hynystä, mutta pelko oli kuitenkin turhaa. ”Hän olikin hyväsydämellinen möreä kölli!” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: 50 keikkakesää jo takana – Virve Rosti napsii nyt keikkapaikat kuin kirsikat kakun päältä: ”Viime joulukuussa sain virallisesti eläkkeen”

Laulaja Janna Hurmerinta keikkailee syksyn ja tulossa on myös joulukonsertteja. ”Toivottavasti kaikki eivät ole unohtaneet minua!”
Laulaja Janna Hurmerinta keikkailee syksyn ja tulossa on myös joulukonsertteja. ”Toivottavasti kaikki eivät ole unohtaneet minua!” © Tiia Ahjotuli
Gasellit-yhtyeen Hätä-Miikka on kärsinyt aikoinaan esiintymispelosta koko bändin voimin. ”Gasellin alkuaikoina joimme kaljaa pelkoon joskus ihan kunnollakin. Joskus olemme keikoilla oksentaneet ihan vain siitä jännityksestä.”
Gasellit-yhtyeen Hätä-Miikka on kärsinyt aikoinaan esiintymispelosta koko bändin voimin. ”Gasellin alkuaikoina joimme kaljaa pelkoon joskus ihan kunnollakin. Joskus olemme keikoilla oksentaneet ihan vain siitä jännityksestä.” © Tiia Ahjotuli
”Oli luottamusta ja vakaviakin hetkiä, mutta myös perseilyä ja naurua. Se oli riemukasta”, laulaja Ellinoora kertoi.
”Oli luottamusta ja vakaviakin hetkiä, mutta myös perseilyä ja naurua. Se oli riemukasta”, laulaja Ellinoora kertoi. © Tiia Ahjotuli
Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja Jouni Hynynen pyörsi päätöksensä olla osallistumatta Vain elämää -ohjelmaan, kun kuuli, että mukana olisi myös A.W. Yrjänä. ”Biisien vetäminen ja laulaminen oli kaikista helpointa. Minulle oli tosi vaikeaa olla siinä pöydässä ja katsella niitä ruokia, joita emme kerenneet syömään”, Hynynen summasi.
Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja Jouni Hynynen pyörsi päätöksensä olla osallistumatta Vain elämää -ohjelmaan, kun kuuli, että mukana olisi myös A.W. Yrjänä. ”Biisien vetäminen ja laulaminen oli kaikista helpointa. Minulle oli tosi vaikeaa olla siinä pöydässä ja katsella niitä ruokia, joita emme kerenneet syömään”, Hynynen summasi. © Tiia Ahjotuli
Laulaja Anna Puu lähti iloisin mielin Satulinnaan. Ikävä kotijoukkoja kohtaan talttui sillä, kun perhe pääsi yhtenä päivänä käymään. ”Meillä oli yksi vapaapäivä siellä välissä. Se teki kyllä hyvää ja vaikutti omaan jaksamiseen”, kertoi Anna, jonka kuopus on kaksivuotias.
Laulaja Anna Puu lähti iloisin mielin Satulinnaan. Ikävä kotijoukkoja kohtaan talttui sillä, kun perhe pääsi yhtenä päivänä käymään. ”Meillä oli yksi vapaapäivä siellä välissä. Se teki kyllä hyvää ja vaikutti omaan jaksamiseen”, kertoi Anna, jonka kuopus on kaksivuotias. © Tiia Ahjotuli
Laulaja Robin Packalenin rinnalla on pysynyt tiivis kaveriporukka lapsuudesta asti. ”Siihen kuuluu kymmeniä tyyppejä. Muilta en tule ikinä saamaan samanlaista ystävyyttä. Lapsuudenystävät ovat niitä, jotka pääsevät kaikista lähimmäs ja heidän kanssaan elämä on erilaista. That’s life.”
Laulaja Robin Packalenin rinnalla on pysynyt tiivis kaveriporukka lapsuudesta asti. ”Siihen kuuluu kymmeniä tyyppejä. Muilta en tule ikinä saamaan samanlaista ystävyyttä. Lapsuudenystävät ovat niitä, jotka pääsevät kaikista lähimmäs ja heidän kanssaan elämä on erilaista. That’s life.” © Tiia Ahjotuli
X