Anna-lehti: Pippa ja Markku Laukka pitkästä parisuhteestaan - ”Arkisissa irtiotoissa vahvistuu voimakas yhteenkuuluvuuden tunne”

Pippa ja Markku Laukka ovat kohdanneet 20 vuoden aikana haasteita, mutta keskinäinen kunnioitus ja yhteiset harrastukset pitävät yhdessä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pippa ja Markku Laukka ovat oivaltaneet pitkässä suhteessaan, ettei ole mitään järkeä tehdä jotain, mikä ei ole molemmille mieluisaa.

Pippa ja Markku Laukka ovat kohdanneet 20 vuoden aikana haasteita, mutta keskinäinen kunnioitus ja yhteiset harrastukset pitävät yhdessä.
Teksti:
Kiia Heikkilä

Pippa Laukka on pariskunnasta aktiivisempi osapuoli järjestämään tekemistä ja tekeekin kaiken täysillä. Rauhallisempi Markku Laukka nauttii myös rentoutumisesta.

”En ole kovaääninen riitelijä, mutta melkoinen jääräpää, jos minun puolestani yritetään tehdä päätöksiä minulta kysymättä”, Markku Laukka sanoo Anna-lehdessä.

Ruuhkavuosien aikana perheen kolmen tyttären kasvaessa pariskunta koki vaikeimmat aikansa. Yhteistä säveltä jouduttiin hakemaan, sillä Pippa oli saanut esikoisensa Iinan aikaisemmasta suhteesta ja oli saanut tehdä päätökset itse.

”Päämme kolisivat yhteen, kun haimme toimintamalleja. Piti pohtia uudelleen, kuka tekee päätökset ja millä tavalla ja kumpi kantaa vastuun mistäkin asiasta”, Pippa Laukka muistelee.

”Jos tekisin vastoin toisen tahtoa, pettäisin meitä enkä vain häntä”

Pariskunnan yhteinen taival on kestänyt jo 20 vuotta ja vaikeampia aikoja osataan katsoa perspektiivissä.

”Olemme aina voineet luottaa toisiimme, eikä se ole liiaksi järkkynyt. Se on poikinut avoimuutta, läpinäkyvyyttä ja toisen arvostusta. Jos tekisin vastoin toisen tahtoa, pettäisin meitä enkä vain häntä”, Pippa sanoo.

Pariskunnan arkeen tuo romantiikkaa esimerkiksi Pipan järjestämät yllätysbrunssit tai kivat eväät mukana lenkillä.

Yhteisiin harrastuksiin kuuluvatkin niin ikään pyöräily ja triathlon. Harrastusten ja arjen jakamisen lisäksi Pippa ajatteli ennen, että pariskunnalle olisi tärkeää ottaa yhteistä aikaa myös kaupunkilomien puitteissa. Hulppeat hotellit eivät kuitenkaan olleet Markun unelmaa.

Lopulta pari tuli siihen tulokseen, ettei ole mitään järkeä tehdä jotain, mikä ei ole molemmille mieluisaa.

”Nykyisin reissaan hyvän ystäväni kanssa. Tämän linjauksen tekeminen tuntui aluksi luopumiselta. Pohdin myös, voiko suhteemme ihan hyvin, jos emme voi matkustella yhdessä”, Pippa kertoo.

Pariisin matkat ovat vaihtuneet yhteisiin mökkireissuihin ja arjessa yhdessä tekemiseen.

”Kahdenkeskisissä arkisissa irtiotoissa välillämme vahvistuu voimakas yhteenkuuluvuuden tunne. Silloin olemme läsnä vain toisillemme ilman, että kukaan muu tarvitsee meiltä mitään”, Pippa kertoo.

Joskus julkisuus satuttaa

Pariskunnan tarina sai alkunsa vuonna 2001 helsinkiläisen yökerhon tanssilattialta. Kumpikaan ei ollut ehkä parhaassa mahdollisessa elämäntilanteessa hypätäkseen uuteen suhteeseen, sillä molemmat olivat vasta edellisistä suhteistaan eronneita ja Pipalla oli tuolloin myös kaksivuotias tytär.

Markku ei pakettiin kuuluvaa lasta säikähtänyt, eikä kai koskaan ole täydellistä hetkeä rakastua.

”Muistan yhä sen pakahduttavan tunteen, kun katselin ensimmäisiä kertoja Markkua ja Iina leikkimässä yhdessä olohuoneen lattialla. Ajattelin mielessäni, että siinä suuri rakkauteni leikkii toisen rakkauteni kanssa.”

Pippa Laukka

Tv-lääkäri Pippa Laukka kävi taannoin sienimetsässä yhdessä Iina-tyttärensä kanssa. ”Työnjako oli selvä: Iina keräsi kantarellit, minä poimin suppilovahverot.” © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Pippaa ja Markkua yhdistää intohimoinen suhtautuminen työhön. Markku on johtaja IT-alan yrityksessä ja Pippa toimii ylilääkärinä Vihdissä ja Karkkilassa sekä Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen lääkärinä.

”Yritän joskus vihjailla, että voisimme rentoutua vähän useammin. Pippa toteaa siihen, että rentoudutaan vaan mutta vasta sitten, kun olemme hoitaneet kaikki tekemättömät asiat”, Markku kertoo.

Pipan työstä on viime vuosina tullut julkista televisionäkyvyyden takia. Hän saattaa saada rumia kommentteja ja nimittelyjä anonyymisti. Silloin paha mieli kantautuu kotiin.

”Yritän kestää asiattomat kommentit urhoollisesti, mutta silti ne loukkaavat. Markku saa aina mieleni paremmaksi ja muistuttaa asioiden oikeista mittasuhteista.”

Lue myös:

Lue myös: Pippa Laukka hifistelee teen kanssa: ”Uskon, että nesteytyminen ylipäänsä pitää limakalvot ja puolustusjärjestelmän kunnossa”

X