Anna-lehti: Pipsa Hurmerinta, 45, sallii itselleen oman kehoihanteensa – ”Saan tarkkailla painoani, eikä se tee minusta huonoa ihmistä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pipsa Hurmerinta iloitsee iän tuoneen kypsyyttä ja ymmärrystä.

Teksti:
Terhi Harper

”Työskentelin mallina 1990-luvulla, jolloin naisihanne oli pitkä ja laiha. Sen ajan kauneuskäsitys jäi ytimeeni ja on yhä ihanteeni oman kehoni suhteen” juontaja ja catering-alan yrittäjä Pipsa Hurmerinta kertoo Anna-lehdessä.

Vaikka Pipsa ihailee monen kokoisten naisten upeutta, itselleen hän ei juurikaan salli ylimääräisiä kiloja. Samoissa mitoissa pysyminen auttaa pysymään hyvinvoivana.

”Kehooni pätee sama kuin kaikkeen muuhunkin: mitä enemmän jaksan nähdä vaivaa sen eteen, sitä paremmin voin. Huomaan voivani paremmin, kun menen nukkumaan ajoissa, syön kunnon aterioita ja jätän viini-illat väliin.”

Pipsa Hurmerinta kertoo Annassa, kuinka on viime vuosina kokenut syyllisyyttä omasta kehoihanteestaan ja siitä, ettei laihduttaminen tai siitä puhuminen ole sallittua.

”Vasta hiljattain olen onnistunut tekemään asian kanssa rauhan: saan pitää ihanteeni ja tarkkailla painoani, eikä se tee minusta huonoa ihmistä”, Pipsa sanoo.

Ikä on tuonut ulkonäkökriisejä

Muoti ja kauniit vaatteet ovat kiinnostaneet pienestä pitäen Pipsaa, jonka esteettinen silmä on peruja omalta äidiltä.

Parikymppisestä kolmekymppiseen Pipsa loi mallinuraa ulkomailla. Neljänkympin ikä oli rajapyykki sekä pahassa että hyvässä – mukaan on tarttunut kremppoja, mutta myös henkistä kypsyyttä.

”Ulkonäköni suhteen olen kriiseillyt paljon. Nelikymppiseksi asti kaikki oli
vielä ihan kivasti, mutta sen jälkeen käyrä alaspäin on ollut jyrkkä. Sitä on välillä
vaikea sietää. Uskon silti, että löydän tässäkin asiassa tasapainon.”

Pipsa on halunnut kertoa avoimesti kasvoilleen tehdyistä toimenpiteistä kuten yläluomileikkauksestaan sekä aikanaan poskipäiden kohottamisesta.

”Tuntuisi epäreilulta sanoa, että olen pysynyt tämän näköisenä vain lätkimällä kookosöljyä kasvoilleni”, Pipsa sanoo.

Pipsa Hurmerinta tunnetaan juontajana ja ravintolayrittäjänä. © Mirva Kakko / om-arkisto © Mirva Kakko / om-arkisto

Lue myös: Pipsa Hurmerinta uskaltaa heittäytyä uuteen: ”En anna ikinä pelon estää minua tekemästä asioita”

Onnistunut naimakauppa

Pipsa Hurmerinta ja puoliso, muusikko Markus Nordenstreng ovat pitäneet yhtä 14 vuotta, ja pariskunnalla on 10-vuotias poika ja 2-vuotias tytär.

He löysivät toisensa molemmille tutun ystävän kautta.

”Yhteinen ystävämme oli aikoinaan sitä mieltä, että sopisimme
toisillemme, ja paritti meidät. Olemme olleet yhdessä neljätoista vuotta, joten kai tätä voi kutsua onnistuneeksi naimakaupaksi”, Pipsa kertoo Annassa.

Keskinäinen suhde ei ole osien mittaan juuri muuttunut, vaikka maailma ympärillä on erilainen. Parisuhde on kantava voima elämässä.

”Tunne välillämme on yhä sama. Vaikka vanhemmuus on muuttanut
suhteemme dynamiikkaa, emme ensisijaisesti näe toisiamme isänä ja äitinä.”

Kun viime kesänä he viettivät kahdestaan lyhyen loman New Yorkissa, Pipsa pelkäsi olisiko pariskunnalla puhuttavaa keskenään. Kummatkin ovat olleet tahoillaan kiireisiä viime vuodet.

”Reissu oli kuitenkin ihana, fantastinen! Kaikki oli kuin ennenkin,
olimme vain vähän väsyneempiä”, hän kertoo Anna-lehdelle.

Lue lisää Anna-lehden numerosta 15/2024. Jutussa Pipsa Hurmerinta kertoo muun muassa pitkäaikaisesta ystävyydestään muotivaikuttaja Sami Sykön kanssa sekä siitä, kuinka raskaaksi tuleminen 42-vuotiaana tuntui ihmeeltä. Voit lukea jutun myös Annan verkkosivuilta!

X