Anna-lehti: Mielikuvaharjoitukset auttavat huonosti nukkuvaa Pipsa Hurmerintaa – ”Käännän ajatukseni johonkin harmittomaan iloa tuottavaan asiaan”

Pipsa Hurmerinta joutuu sovittamaan yhteen perhearjen ja intohimoiset tavoitteet urallaan. Nyt hän kertoo Anna-lehdessä, miten hän murehtii öisin ja miten uni sen jälkeen löytyy jälleen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pipsa Hurmerinnan vuosi ollut niin kiireinen, että hän jäänyt syrjään perheensä arkirutiineista. Kuvassa Pipsa vuonna 2017. Kuva: Otavamedia arkisto

Pipsa Hurmerinta joutuu sovittamaan yhteen perhearjen ja intohimoiset tavoitteet urallaan. Nyt hän kertoo Anna-lehdessä, miten hän murehtii öisin ja miten uni sen jälkeen löytyy jälleen.
Teksti: Katriina Lundelin

Huonosti nukutut yöt ovat vaivanneet juontaja ja keittiömestari Pipsa Hurmerintaa, 41,  jo viimeiset 15 vuotta. Hän herää yöllä murehtimaan asioita, joihin ei keskellä yötä voi mitenkään vaikuttaa.

Hurmerinta työskentelee keittiömestarina Sikke Sumarin ravintolassa, ja juuri ennen koronaepidemian puhkeamista hän kuvasi Mtv 3:lle uutta kokkiohjelmaa Maalla, merellä ja lautasella Eckerö Linen m/s Finlandialla.

Vaativa työ aiheuttaa stressiä, ja Hurmerintaa vaivaavat kysymykset nousevat mieleen keskellä yötä: olenko muistanut tilata ravintolaan kaiken tarvittavan tavarantoimittajalta, menikö pihvi ylikypsänä asiakkaan pöytään?

”Nukahdan helposti mutta herään kolmelta yöllä. Suden hetkellä ajatukset lähtevät laukalle”, Pipsa Hurmerinta kertoo Anna-lehdessä.

Vuonna 2012 Pipsa Hurmerinta toimi pitopalveluyrittäjänä.

Vuonna 2012 Pipsa Hurmerinta toimi pitopalveluyrittäjänä. Kuva: Ari Heinonen, Otavamedia

Pipsa on turvautunut joskus myös unilääkkeisiin, mutta suurimman avun hän on löytänyt omasta mielestään, mielikuvaharjoitukset. Niiden avulla hän rahoittaa mielensä yöllä asioilta, jotka kuuluisivat työpäivän puolelle.

”Käännän yöllä ajatukseni johonkin harmittomaan iloa tuottavaan asiaan, joka vaatii kuitenkin miettimistä ja ajatusten kiinnittämistä siihen. Alan vaikka miettiä, miten pukeudun johonkin tilaisuuteen.”

Huolilaukka pysähtyy, ja Pipsa saa unen päästä kiinni uudestaan.

Elämää ei voi rakentaa sen varaan, mitä muut ajattelevat

Kotikaupunki Vaasa jäi taakse, kun Pipsa oli vain 17-vuotias. Nuori nainen lähti Pariisiin tekemään mallintöitä. Vasta hiljattain hän on tajunnut, kuinka rohkea hän silloin oli. Hän ei tuntenut ketään Pariisista, eikä tiennyt, millainen maailma häntä odottaa.

”Olen ihminen, joka kurottaa aina vähän liian korkealle. Olen hakeutunut urani aikana monta kertaa haastaviin tilanteisiin, joissa en ole heti mukavuusalueellani mutta joissa olen saanut kehittyä ja oppia.”

Pelko ei estänyt Pipsa Hurmerintaa hakemasta myöskään keittiömestarin tehtävään Sikke´s-ravintaan, vaikka hänellä ei ollut tehtävästä aiempaa kokemusta. Nyt hänellä on 41-vuotiaana ensimmäistä kertaa vakituinen työ.

Perheen lisäksi tärkein tuki uusissa haastavissa tehtävissä on ollut ravintolan omistaja, Sikke Sumari.

”Vaikeinakin hetkinä hän muistaa sanoa, että Pipsa, sä olet tosi hyvä, pärjäät hienosti ja kaikki menee juuri niin kuin halusin.”

Pipsa Hurmerinta on juontanut muun muassa ohjelmia Erilaiset perheet ja Grillikuume. Hän on kirjoittanut myös kolme ruokakirjaa, joista yhden yhdessä Meri-Tuuli Väntsin kanssa.

Pipsa Hurmerinta on juontanut muun muassa ohjelmia Erilaiset perheet ja Grillikuume. Hän on kirjoittanut myös kolme ruokakirjaa, joista yhden yhdessä Meri-Tuuli Väntsin kanssa. Kuva: Mirva Kakko, Otavamedia

Pipsan rohkeus ei synny pelottomuudesta, vaan pelkojen kohtaamisesta. Hän ei voi ajatellakaan, että pelko estäisi tekemästä asioita, joita hän himoitsee. Pelot hän taklaa käymällä mielessään läpi, mitä pahaa hänen siirroistaan voisi seurata.

”Se on raskasta mutta myös silmiä avaavaa. Olen huomannut, että moni pelko liittyy siihen, mitä muut ajattelevat. Ei elämää voi sen varaan rakentaa.”

Pipsan elämässä rohkeuden sisar on huijarisyndrooma. Hän painii riittämättömyyden tunteiden kanssa ja pelkää huomaavansa, ettei osaakaan. Hurmerinta arvelee, että riittämättömyyden tunteet ovat erottamaton osa elämää, kun kurottaa kohti korkeampaa oksa.

”Pahinta minulle olisi jäädä junnaamaan paikoilleen ja elää näköalatonta elämää. Minulla on aina ollut tarve haastaa itseäni ja päästä eteenpäin seuraavaan pisteeseen.”

Pipsa kertoo Anna-lehdessä, miten hän näkee mallivuotensa nyt uudessa valossa. Kaunis ulkonäkö tuo valtaa, jonka merkityksen ymmärtää vasta, kun sitä ei enää ole.

Pipsa kertoo Annassa myös siitä, miten hänen kunnianhimonsa oli nuorena joillekin kumppaneille uhka, mutta hänen nykyinen puolisonsa tukee häntä suurimmissakin unelmissa. Lue lisää Anna-lehdestä!

Lue myös: Pipsa Hurmerinta uskaltaa heittäytyä uuteen: ”En anna ikinä pelon estää minua tekemästä asioita”

X