Anna-lehti: Uransa alussa Sanni pysyi kotona salakuvaamisen pelossa – ”Lähei­seni tottuivat siihen, ettei minua kannat­tanut pyytää ihmisten ilmoille”

Muusikko Sanni kertoo Anna-lehden haastattelussa julkisuuden varjopuolista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Sannia on saanut osakseen rajua ulkonäköä koskevaa arvostelua.

Muusikko Sanni kertoo Anna-lehden haastattelussa julkisuuden varjopuolista.
Teksti:
Anni Niittylahti

Sanni-artistinimellä tunnettu Sanni Kurkisuo kertoo Anna-lehden haastattelussa, kuinka voi huonosti artistiuran ottaessaan tuulta siipiensä alle, vaikka unelmat toteutuivatkin.

Vuonna 2016 noustessaan koko kansan tietoisuuteen Sannilla oli yli sata keikkaa vuodessa. Parhaimmillaan esiintymisiä oli kaksi päivässä. Artisti oli ylikuormittunut ja poikki, minkä seurauksena hän laihtui.

”Keikat veivät paljon energiaa, enkä ehtinyt tankata niin paljon kuin kulutin”, Sanni Kurkisuo sanoo.

Lehdissä ja sosiaalisessa mediassa julkaistiin Sannista kuvia, joissa hän näytti riutuneelta. Muusikon ulkonäköä arvosteltiin rajusti.

”Olin vasta 23-vuotias, mutta minua koh­taan ei tunnettu armoa.”

Sannin mukaan on hienoa, että nykyään ihmisille annetaan aiempaa useammin kehorauha, vaikka vieläkään se ei ole itsestäänselvyys.

Sannilla oli kehon ylikuormittumisen lisäksi henkisesti rankkaa. Jälkikäteen hänestä tuntuu, että haaskasi elämänsä tuolloin hukkaan.

”Piilouduin salakuvaajilta kotiini. Lähei­seni tottuivat siihen, ettei minua kannat­tanut pyytää ihmisten ilmoille.”

Artisti muistaa katselleensa kodistaan avautuvaa puistonäkymää ja ajatelleensa, että hänellä on nyt kaikki, mistä on unelmoinut, mutta olo on silti tyhjä ja vaikea.

Sanni sai apua hyvinvointivalmennuksesta ja terapiasta

Anna-lehden haastattelussa Sanni kertoo hakeutuneensa asiakkaaksi Hintsa Performancelle, joka valmentaa huippu-urheilijoita. Muusikon hyvinvointia alettiin rakentamaan ruohonjuuritasolta lähtien.

”Se koski ravintoa, treeniä ja palau­tumista. Verikokeista selvisi esimerkiksi, etten ollut saanut ravinnostani tarpeeksi hivenaineita ja vitamiineja.”

Muutamassa vuodessa Sanni löysi elämäänsä oikeanlaisen rytmin ja nykyään hänen olonsa on todella hyvä.

”On ollut ihanaa tajuta, että kun pitää itsestään huolta, hyvinvointipyörä pyörii eikä sitä halua pysäyttää, koska huolen­pito tuntuu niin hyvältä. Kehoni tykkää olla sellainen kuin se nyt on.”

Terapiassa käynti on puolestaan opettanut Sannille rajojen asettamista.

”Elin vielä pitkään putkessa, jossa elä­mässäni oli koko ajan paljon kaikkea: keikkoja, musiikin tekemistä ja levyjä aika nopealla tahdilla. Kun menestystä tuli, tuli myös lisää draivia tehdä”, muusikko sanoo Annalle.

© Jukka Alasaari

Lue myös: Sanni ryhtyi The Voice of Finlandin tuomariksi: ”Uskon antavani artisteille hyvät eväät myös kisan jälkeiseen elämään”

X