Kotiliesi: Eila Roineen, 91, elämän ainoa suuri rakkaus oli Vili Auvinen: ”Alkoholi hänet lopulta tuhosi – mutta rakastin häntä loppuun saakka”

Teatterineuvos Eila Roine viettää eläkepäiviään palvelutalossa. Hän muisteli Kotiliedessä elämänsä suurta rakkautta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijäpariskunta Eila Roine ja Vili Auvinen tuli kansalle tutuksi suosikkisarjasta Heikki ja Kaija.

Teatterineuvos Eila Roine viettää eläkepäiviään palvelutalossa. Hän muisteli Kotiliedessä elämänsä suurta rakkautta.
(Päivitetty: )
Teksti:
Seura

”Päädyimme alttarille rivakasti, se oli rakkautta ensisilmäyksellä”, rakastettu teatterineuvos Eila Roine, 91, muistelee Kotiliedessä puolisoaan, näyttelijä Vili Auvista (1931–1996).

Roine ja Auvinen olivat naimisissa yli neljäkymmentä vuotta. He avioituivat vain 23-vuotiaina. Pari tapasi toisensa Valkeakosken teatterissa, jossa Roine oli vierailemassa Tampereen Työväen Teatterin kanssa.

”Olimme tulleet juuri paikalle, kun pihan poikki juoksi tumma ja hirveän hauskannäköinen mies. Kuka tuo on, kysyin kollegoilta, ja samassa mies juoksi raput yli pukuhuoneeseemme. Tervetuloa, hän toivotti.”

Mies oli tietenkin Vili Auvinen, joka oli Valkeakosken teatterin aloitteleva näyttelijä. Auvinen oli silloin vielä kihloissa toisen naisen kanssa.

”Ei se ollut kovin ponteva kihlaus. Sormus oli hävinnyt, kun näimme seuraavan kerran kotonani Tampereella”, Rintamäkeläiset– ja Pikku Kakkonen -sarjoista tuttu Roine muistelee.

Eila Roine ja Vili Auvinen.

Näyttelijät Eila Roine ja Vili Auvinen kuvattuna vuonna 1985. Roine kertoo, että rakasti vuonna 1996 kuollutta puolisoaan loppuun asti. © Antti Heiskala / OM-arkisto

”Vilillä oli syvät valot ja varjot”

Eila Roine kertoo, että Vili Auvisen kaksisuuntainen mielialahäiriö vaikutti suhteeseen.

”Maanisissa vaiheissa hän osasi mitä vain, oli nokkela ja käsistään kätevä. Sitten tuli depressio, joka vei syvälle”, Roine kertoo Kotilieden haastattelussa.

Auvinen ei Roineen mukaan luottanut itseensä edes silloin, kun sai kehuja töistään.

”Depressioon ei auttanut kuin alkoholi – ja alkoholi hänet lopulta tuhosi. Vaikka ne olivat aika raskaita vuosia, rakastin häntä loppuun saakka. Elämässäni on ollut vain yksi suuri rakkaus, eikä toista tule.”

Heikki ja Kaija -sarjasta tuttu pari meni naimisiin Tampereen Aleksanterin kirkon vihkikappelissa.

”Muistan sen hetken, kun kävelimme Vilin kanssa alttarille. Kuinka en saa kukkavihkoa pysymään paikallaan, ihmettelin. Mitä varten se tärisee? Syytin kukkavihkoa, vaikka minä se tärisin jännityksestä”, Roine kertoo Kotiliedessä.

Lue lisää Kotilieden numerosta 6/2023. Eila Roine kertoo myös kesistään, surullisesta tulipalosta, lapsistaan ja työstään teatterissa ja Pikku Kakkosessa.

Lue myös: Yksi paikka ylitse muiden – Seela Sella: ”Vuosi vuodelta olen yhä enemmän pikkuplikka Pispalasta”

X