Ex-taikuri Iiro Seppänen löytää nyt onnen hetket perheensä parista: ”Kuolemanläheisyys herätti minussa halun elää enemmän”

Tv- ja elokuvatuottaja ja ex-taikuri Iiro Seppäsellä, 44, kesti monta vuosikymmentä, ennen kuin hän löysi tasapainon.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Usko unelmiisi, mutta anna unelmien muuttua."

Tv- ja elokuvatuottaja ja ex-taikuri Iiro Seppäsellä, 44, kesti monta vuosikymmentä, ennen kuin hän löysi tasapainon.
(Päivitetty: )
Teksti:
Katri Koskinen

Ex-taikuri Iiro Seppänen oli vilkas ja kiltti lapsi, mutta omien sanojensa mukaan myös pelokas.

”Pienenä pelkäsin jopa pimeää. On uskomatonta, että pelokkaasta lapsesta kasvoi riskinottaja.

Nuorempana elämäni oli mustavalkoista. Tappelin paljon veljeni kanssa, ja tunsin alemmuudentunnetta. Halusin todistaa koko maailmalle, että uskallan – todellisuudessa halusin voittaa itseni ja pelkoni.

Parikymppisenä kysyin usein itseltäni, mitä jos kuolenkin huomenna – se oli nimittäin erittäin mahdollista.

Vuonna 1999 aloin harrastaa base-hyppyjä, maailman vaarallisinta lajia. Vaeltaessani hyppypaikalle pysähdyin juomaan purosta, haistelin kukkia. Näin ympärilläni kaikki pienetkin asiat, mitä monesti pidämme itsestäänselvyytenä. Kuolemanläheisyys herätti minussa halun elää enemmän.

Mutta otin vääränlaisia riskejä. En löytänytkään onnea vaarasta ja menestyksestä, vaan muutoksesta.”

Asennemaailma uusiksi nelikymppisenä

”Ennen olin itsekäs. Kun neljänkympin varjo alkoi kiriä, asenteeni muuttui. Se oli aikamoinen prosessi tällaiselle Peter Panille.

Ennen minun piti matkustaa toiselle puolelle maailmaa, kivuta korkean vuoren päälle ja heittää itseni sieltä alas, ennen kuin koin hyvää oloa. Mutta nyt saan onneni perheestä.

Minulla on vaimo, 10-vuotias poika ja 1-vuotias oma tytär. Perhe on tasapainottanut egoani. Minun pitää olla paras mahdollinen versio itsestäni, sillä tehtäväni on tehdä lapsistani mahdollisimman tasapainoisia.”

Elämä kouli vahvemmaksi

”Menetykset ovat tehneet minusta vahvemman ihmisen. Veljeni kuoli syöpään 37-vuotiaana. Kuten Kolme elämää -elämäkerrassani kerroin, vaimoni pienten kaksosten murhat ovat elämäni suurin järkytys. Mutta elämän on jatkuttava.

Muiden auttaminen tuo myös hyvää oloa. Esimerkiksi kotikaupungissani Cape Townissa olen käynyt tekemässä taikatemppuja slummeissa ja lastensairaaloissa.

Kesti monta vuosikymmentä, ennen kuin löysin itseni, tasapainon. Jos voisin palata ajassa taaksepäin, antaisin itselleni neuvon, että anna elämän opettaa sinua: usko unelmiisi, mutta anna unelmien muuttua.”

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkäri-lehdessä 4/20.

Lue myös: Ex-taikuri Iiro Seppänen: ”Rohkeus on sitä, että uskaltaa olla oma itsensä eikä elä muiden ihmisten ehdoilla”

Ex-taikuri, tuottaja Iiro Seppänen kirjoitti elämäkerran rohkaistaakseen ihmisiä uskomaan unelmiin.

Ex-taikuri, tuottaja Iiro Seppänen kirjoitti elämäkerran rohkaistaakseen ihmisiä uskomaan unelmiin. © Pekka Nieminen / Otavamedia

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X