Anna-lehti: Ex-uimari Hanna-Maria Hintsa opiskelee Italiassa lääkäriksi miehensä edesmenneen Aki-veljen tavoin – ”Olen löytänyt oman identiteettini”

Entinen uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Hintsa päätti opiskella lääkäriksi miehensä Anssi Hintsan maineikkaan Aki-veljen innoittamana. Etäsuhteessa elävä aviopari pyrkii tapaamaan toisensa kerran kuussa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Hanna-Maria Hintsa halusi kouluttautua lääkäriksi menestyksekkään uintiuransa jälkeen.

Entinen uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Hintsa päätti opiskella lääkäriksi miehensä Anssi Hintsan maineikkaan Aki-veljen innoittamana. Etäsuhteessa elävä aviopari pyrkii tapaamaan toisensa kerran kuussa.
Teksti:
Seura

”Viestittelemme ja puhumme useasti päivän aikana. Minulle on tärkeää, että pysymme toistemme arjessa mukana välimatkasta huolimatta”, uinnin entinen maailmanmestari Hanna-Maria Hintsa, 37, kertoo etäsuhteestaan mieheensä Anssi Hintsaan Anna-lehdessä.

Entinen kilpauimari lähti opiskelemaan ammattiurheilu-uransa jälkeen lääketiedettä, ensin Riikaan ja myöhemmin Milanoon. Alalle hän päätyi miehensä edesmenneen veljen, urheilulääkäri ja ortopedi Aki Hintsan tavoin.

”Tunnen, että olen vihdoin löytänyt oman identiteettini. Akin esimerkin innoittamana haluan olla lääkäri, joka kohtaa potilaansa aidosti kuunnellen. Siinäkin haluan tehdä parhaani”, Hanna-Maria Hintsa kertoo.

Lue myös: Aki Hintsa vie päiväkirjamerkinnöillään syöpäsairaan elämään, toivon ja epätoivon hetkiin – ”Siitä huolimatta voi jäädä Musta Pekka käteen”

Aki Hintsa

Aki Hintsa oli suomalainen traumatologiaan erikoistunut urheilulääkäri ja ortopedi. © Pekka Nieminen

Värikoodatut muistiinpanot helpottavat lukihäiriöistä opiskelijaa

Ensin Hanna-Marian lukihäiriö vaikeutti opiskelua. Kun hän löysi itselleen toimivan tavan saada oppi perille värikoodatuin muistiinpanoin, opiskelu alkoi sujua uudella tavalla.

”Luentopäivät ovat pitkiä, aamuyhdeksästä iltaseitsemään. Ennen tai jälkeen koulupäivän teen noin tunnin kävelylenkin, kuuntelen samalla musiikkia tai podcastia ja puhelen itselleni ääneen: ”Nyt on minun päiväni. Olen tehnyt paljon työtä ja osaan asiani”.”

Tänä vuonna Hanna-Maria Hintsa aloittaa kolmannen vuotensa opiskelijana. Opiskelukielenä käytetään englantia, mutta potilaat entinen huippu-urheilija tulee kohtaamaan italiaksi.

Italia, arkea ja juhlaa

Milanossa Hanna-Maria Hintsa on joutunut opettelemaan kärsivällisyyttä. Kassajonossa vaihdetaan kuulumiset perusteellisesti ja paperityöt Italian valtion kanssa ovat byrokraattiseksi kritisoitua Suomeakin monimutkaisemmat.

Pääasiassa hän kuitenkin nauttii Italiasta, eikä vähiten sen ilmaston tai ruoan vuoksi. Hän söi ensimmäisenä Italian-syksynä jatkuvasti pastaa, pizzaa ja risottoja.

”Söin niitä antaumuksella, parmesaanijuustolla höystettynä. Kun palasin kotiin jouluna ja astuin vaa’alle, totesin itselleni, että nyt loppui näiden herkkujen päivittäinen nauttiminen”, Hanna-Maria Hintsa kertoo Anna-lehdessä.

Lue lisää Anna-lehden numerosta 41/2022. Hanna-Maria Hintsa kertoo myös menestyksekkään uimariuransa alkutaipaleesta, lopettamispäätöksen herättämistä tunteista ja opiskelujen aloittamisesta.

Hanna-Maria Seppälä

Hanna-Maria oppi uimaan 3-vuotiaana. ”Veljeni harrastivat uintia, joten olen hillunut uimahalleilla taaperosta asti.”

Lue myös: Hanna-Maria Seppälä: ”Henkinen kanttini on joutunut koville”

Miss Suomi Lotta Hintsa jäi koukkuun vuorikiipeilyyn

Lotta Hintsa kuvattuna yhdessä Aki-isän kanssa kesäkuussa 2013. © Pekka Nieminen / Otavamedia

Lue myös: Kun Lotta Hintsa laskeutuu vuorelta, hän soittaa ensimmäiseksi äidilleen – ”Luovuttamisen suurin muoto on se, että ei tule reissuilta takaisin tai loukkaantuu pahasti

X