Anna-lehti: Hanna Sumari muistelee, miten hänen suusyöpä kääntyi perheen pelastukseksi: ”Peruimme jouluksi suunnitellun Thaimaan-matkan – näin vältyimme tsunamilta”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Hanna Sumarin perhe vältti tsunamin
© Sampo Korhonen / Otavamedia
Hanna Sumari kertoo Anna-lehden haastattelussa löytäneensä elämässään hyvien asioiden äärelle sattumalta: ”Olen ajautuja, jota kiinnostaa enemmän matka kuin päämäärä."

Toimittaja Hanna Sumari, 61, kertoo Anna-lehden haastattelussa löytäneensä hyvien asioiden äärelle elämässään yleensä sattumalta, ei sinnikkään pyristelyn tuloksena.

”Olen ajautuja, jota kiinnostaa enemmän matka kuin päämäärä. Kaikki onnistumiseni ja saavutukseni ovat toteutuneet muuten kuin päämääriä asettamalla.”

Suusyöpäleikkaus pelasti perheen tsunamilta

Hannalla on takanaan 25 vuoden ura tv-toimittajana. Moni muistaa Hannan muun muassa T.i.l.a. ja Suomen kaunein koti -ohjelmien juontajana.

Tänä syksynä Hanna on nähty televisiossa Mitä tänään syötäisiin? Perjantai -ohjelmassa yhdessä kokki Harri Syrjäsen kanssa.

Kun T.i.l.a. -ohjelmaa oli ehditty tehdä neljä vuotta, Hanna sai tietää sairastavansa suusyöpää.

”Leikkauksesta huolimatta jatkoin ohjelman tekoa tauotta, mutta perheemme perui jouluksi suunnitellun Thaimaan-matkan. Näin vältyimme tsunamilta.”

Lue myös: Hanna Sumari: ”Olen kiitollinen, että olen elossa”

Hanna Sumari

© TOMMI TUOMI / OTAVAMEDIA

Hanna Sumari – tunnollinen televisiotoimittaja

Hannalle on aina ollut kunnia-asia hoitaa sovitut asiat. Tunnollisuuden hän kokee siivittäneen omalla urallaan eteenpäin.

”Voin kiittää niitä ihmisiä, jotka ovat keksineet pyytää minua tekemään jotakin. En pysty sanomaan ei. Kun lupaan, lupaus pitää ja teen varmasti parhaani.”

Parhaansa Hanna lupasi tehdä aikoinaan, kun Suomen kaunein koti -ohjelma etsi juontajaa.

”Minä todella myin itseni siihen hommaan. Puhuin ja selitin, miten kaikki minussa oli juuri sitä, mitä juontajalta juuri nyt odotettiin. Osasin tv-työn ja tunsin sisustusalan, muotoilun ja arkkitehtuurin paremmin kuin kukaan muu juontajaksi ehdotettu ihminen. Sanoin, ettei Suomessa ole ketään toista, joka tekisi tämän homman paremmin kuin minä.”

Hanna on nyt juontanut Suomen kaunein koti -ohjelmaa kuusi kautta.

Omat tyttäret tulevat ykkösenä

Hannan Kirsikka-tytär sai syksyllä pienen pojan ja teki Hannasta isoäidin. Pieni Morris-vauva on maailman suloisin, mutta omat tyttäret tulevat Hannalle kuitenkin aina järjestyksessä ykkösenä.

”Opin heiltä jatkuvasti uusia, kiehtovia asioita, joista en saisi muualta tietoa. Nuorten mielipiteitä vähätellään aivan liian helposti. Vaikka arvostankin perinteitä, haluan muuttua aina vain avarakatseisemmaksi”, Hanna kertoo.

”61-vuotiaana olen harvinaisuus blogimaailmassa”

Hanna on tietoinen siitä, että bloggarina ja julkisuuden henkilönä hänellä on valtaa vaikuttaa asioihin. Eletyt vuodet ovat tuoneet uskallusta puuttua ympärillä havaittuihin epäkohtiin.

”Ikä on vahvuuteni. 61-vuotiaana olen harvinaisuus blogimaailmassa. Myös kohderyhmäni on poikkeuksellisen laaja, sillä seuraajani ovat 25-60 -vuotiaita.”

Vaikka Hanna tunnustaa, että suhde vartaloon ei ole koskaan ollut täysin ongelmaton, hän tietää että ongelma on ainoastaan omassa päässä.

”En halua valittaa vanhenemisesta, sillä siitä ei ole mitään hyötyä. Rakastan elämää liikaa, jotta edes ajattelisin sitä, vaikka rypyt naamalla välillä harmittavatkin.”

X