Huono äiti -yrittäjä Sari Helin: ”Minusta tuli korona­kevään konkreettinen syntipukki”

Yrittäjä Sari Helin sai koronatuesta lokaa niskaansa mutta loi uusia työpaikkoja: ”Veronmaksajien rahoilla on tuotu työtä myös alkutuotantoon.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Muutuin varovaisemmaksi ja lapsenusko karisi kerralla”, kertoo Huono äiti -yrittäjä Sari Helin koronatuen aiheuttamasta somemyrskystä. Kuva: Liisa Valonen

Yrittäjä Sari Helin sai koronatuesta lokaa niskaansa mutta loi uusia työpaikkoja: ”Veronmaksajien rahoilla on tuotu työtä myös alkutuotantoon.”
Teksti: Petri Korhonen

Yrittäjä Sari Helin joutui keväällä somemyrskyyn. Mediassa levisi väärä käsitys siitä, että Helinin Huono äiti -yritys sai 100 000 euroa koronatukea Huono äiti- suklaapatukoiden tekoon. Oikeasti kyse oli isosta valmisruokahankkeesta S-ryhmän kanssa.

Miltä tuntui?

”Katsoin epäuskon vallassa sitä, miten omasta yrityksestä ja itsestä tulee klikkiotsikko, jossa ei kerrota totta. Minusta tuli korona­kevään konkreettinen syntipukki, johon selvästi sadat ihmiset saivat oksentaa tuskansa.

Tuesta maksettiin keväällä osa ja loput vasta, kun hankkeen loppuraportti on valmistunut. Meillä se menee kokonaan ruokahankkeemme ulkopuolisten palveluiden ostoon. Myös omaa rahaa pitää käyttää. Ensimmäiset käsintehdyt, kotimaiset ateriat saatiin kauppoihin tämän viikon tiistaina!”

Miten alaikäiset lapsenne reagoivat, kun sinua ja miestäsi, europoliitikko Petri Sarvamaata kiusattiin ja uhkailtiin?

”Ovathan he sen ikäisiä, että he ovat täysin tietoisia siitä, mitä kirjoitetaan. Voin sanoa, että äitinä kestää helpommin itseensä kohdistuvaa vihaa kuin lastensa hämmennystä.”

Muuttiko ryöpytys sinua?

”Muutuin ilman muuta varovaisemmaksi ja lapsenusko karisi kerralla. Läheisten mukaan olen muuttunut epäluuloisemmaksi ja olen tosi tarkka siitä, ketä päästän lähelleni. Luotan hyvin harvoihin ihmisiin.

Tukikohun aallot iskevät vieläkin aika ajoin päälle, palautetta tulee yhä joka viikko. Ihmiset lukevat usein vain otsikon ja muistavat, että tuo akka sai sata tonnia veronmaksajien rahaa omaan taskuunsa. Sitä on vaikea muuksi väittää, kun se on kerran lehdessä niin kerrottu.

Suurin opetus on ollut se, että pahaa vastaan voi käydä vain hyvällä.”

Mihin ne tukirahat menivät ja mitä valtio sai vastineeksi?

”Tukea on saatu 70 000 euroa ja sitä ei ole todellakaan kokonaan käytetty. Sillä rahalla on saatu kymmenen uutta työpaikkaa Juvalle ja lisää työntekijöitä haetaan kiivaasti. Juvalla Kruunu Herkku valmistaa Huono Äiti -ruoat.

Samalla työllistämme myös maataloustuottajia Savossa ja muualla, koska porkkanamme tulevat Haukivuorelta ja kalamme on Kallaveden haukea. Eli veronmaksajien rahoilla on tuotu työtä myös alkutuotantoon.

Jokainen voi laskea, mikä on panos-tuotto -suhde.”

Lue myös: Yrittäjä Matti Leinonen tietää miltä tuntuu, kun tilaukset loppuvat kuin seinään: ”Kaikesta on selvitty – ja niin selvitään tästäkin”

X