Kotiliesi: Inka Kallén pitää Aku Louhimiestä erinomaisena ohjaajana: ”Hyvinvointi on jokaisen omalla vastuulla”

Näyttelijä Inka Kallén astuu Aku Louhimiehen elokuvassa sekä ensimmäiseen päärooliinsa että käsikirjoittajaksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Näyttelijä Inka Kallén on kirjoittanut uutuuselokuvan Odotus yhdessä Aku Louhimiehen kanssa.

Näyttelijä Inka Kallén astuu Aku Louhimiehen elokuvassa sekä ensimmäiseen päärooliinsa että käsikirjoittajaksi.
Teksti: Seuran toimitus

Inka Kallén kehuu uudessa Kotiliesi-lehdessä Aku Louhimiestä erinomaiseksi ohjaajaksi. Kallén on kirjoittanut yhdessä Louhimiehen kanssa elokuvan Odotus, joka saanee ensi-iltansa tänä vuonna.

Louhimiehen työskentelytapoja on kritisoitu julkisesti viime vuosina. Kallénin mielestä Louhimies kuitenkin uskaltaa haastaa näyttelijää parempiin suorituksiin.

Ensi syksynä 40 vuotta täyttävä Kallén kertoo ajan mittaan opetelleensa sanomaan ääneen ne asiat, jotka harmittavat.

”Pidän huolta itsestäni kertomalla, mikä minulle on tärkeää. Tällaisen työskentelykulttuurin halusimme luoda Odotus-elokuvan kuvauksiin. Halusimme ihmisten voivan hyvin työssään. Hyvinvointi on silti jokaisen omalla vastuulla. Jos et kerro, että jokin asia painaa mieltäsi, kukaan ei voi tietää sitä puolestasi. Se on oivallus, jota minäkin olen harjoitellut lähes koko ikäni”, Inka Kallén sanoo Kotiliedessä.

Elokuvan tekovaiheista on tehty dokumentti nimeltä Odotuksia. Odotus kuvattiin Turun saaristossa kesällä 2020. Trailerin perusteella valkokankaalla on luvassa ihmissuhdedraamaa ja seksiä.

Inka Kallén nähdään myös Kaikki synnit -sarjassa

Odotus-elokuvan käsikirjoitusta on innoittanut Juhani Ahon romaani Papin rouva. Inka Kallén tekee siinä myös ensimmäisen elokuvapääroolinsa.

”Mieleni on ollut tyhjä sen jälkeen, kun Odotuksen kuvaukset loppuivat viime kesänä. Tunnen olevani jonkin uuden elämänvaiheen alussa enkä tiedä, mitä urallani seuraavaksi tapahtuu”, Kallén sanoo.

Kallén tuli tunnetuksi jo 13-vuotiaana aloittaessaan näyttelemisen Kotikatu-sarjan Mirja Mäkimaana. Samassa roolissa hänet nähtiin myös Uusi päivä -sarjassa. Lisäksi hän on näytellyt muun muassa pääministeriä sarjassa Presidentti.

Tuoreimman tv-roolinsa Kallén on tehnyt Kaikki synnit -sarjassa. Hän näyttelee paikallisen konstaapelin vaimoa sarjan toisella tuotantokaudella, joka tuli suoratoistopalveluun ja elokuvateattereihin viime vuoden lopulla.

”Äidin kuolema on elämäni kaunein kokemus”

Inka Kallén kertoo uudessa Kotiliesi-lehdessä myös äitinsä kuolemasta. Kallén valvoi viime maaliskuussa pikkuveljensä kanssa äitinsä vuoteen vierellä, kun tämä nukkui pois.

Pari viikkoa ennen 75-vuotispäiväänsä menehtynyt äiti oli sairastanut Alzheimerin tautia viisitoista vuotta.

”Äiti makasi sängyssään poissaolevana, mutta kun sanoin hänelle, että rakastamme häntä ja että hän voi lähteä rauhassa, kyyneleet alkoivat valua äidin silmistä”, Kallén kertoo Kotiliedessä.

”Pikkuhiljaa äidin hengitys muuttui höyhenenkevyeksi ja pysähtyi. Äidin kuolema on tähänastisen elämäni kaunein kokemus.”

Kokemus vahvisti Inka Kallénin luottamusta ja pelottomuutta kuolemaa kohtaan. Hän kertoo tuntevansa äidin läsnäolon nyt vahvempana kuin ennen tämän kuolemaa.

”Kuulen usein mielessäni hänen äänensä. Aistin äidin ilon ja rauhan, kun hän on nyt vapaa kehostaan.”

Lue  myös: Näyttelijä Inka Kallén iloitsee entistä armollisemmasta elämäntavastaan: ”Nautin joka päivä enemmän omasta suhteestani itseeni”

X