Kake Randelin kertoo ajamisen, valvomisen ja epäsäännöllisen syömisen vaatineen veronsa – ”Sitä voi kuka tahansa urheilijakin kokeilla”

Iskelmälegenda Kake Randelin saapui hyvillä mielin jakamaan palkintoa perinteiseen musiikkialan Emma-gaalaan Espoon Metroareenalle. Randelin odottelee töiden alkamista toden teolla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Iskelmätähti Kake Randelin kisaa kevään aikana myös Tähdet, tähdet -ohjelmassa.

Iskelmälegenda Kake Randelin saapui hyvillä mielin jakamaan palkintoa perinteiseen musiikkialan Emma-gaalaan Espoon Metroareenalle. Randelin odottelee töiden alkamista toden teolla.
Teksti:
Linda Martikainen

”Taas kierretään tämä vuosi. Aloitan konserttikiertueen maaliskuun alussa. Sitten menemme koko vuoden aina sinne joulukuuhun asti melkein yhtä kyytiä”, Kake Randelin kertoi gaalan punaisella matolla.

Hän jaksaa yhä painaa pitkää päivää, vaikka kilometrejä on kertynyt melkoinen määrä.

”Vielä jaksaa! Täytyy sanoa, että kun on 44 vuotta yhteen kyytiin laskenut menemään, aika rankalta tuntuu. Ajaminen, valvominen ja epäsäännöllinen syöminen on sellainen, että sitä voi kuka tahansa urheilijakin kokeilla.”

Yhdeksi voimavaransa salaisuudeksi Kake Randelin arveli hyviä geenejä ja suomalaista sisua.

”Ei ole tullut ylimääräisiä kiloja. Olen säilynyt suht terveenä. Ihmeen hyvin vielä jaksan.”

Kake Randelin pitää Emmaansa pianon päällä

Randelin sai Emma-patsaan kappaleesta Avaa hakas 1983. Vuosien saatossa patsas on muuttanut muotoaan.

”Emma-patsas on ­meillä ­pianon päällä. Se oli siihen ­aikaan vähän eri näköinen, niin sanottu irtopää. ­Tänne ajellessa juttelinkin yhden ­kaverin kanssa, että kun se patsas on kalju, minun tarvitsisi varmaan ottaa koiralta vähän karvoja sille!”

Lue myös: Vanhat työkalut ovat Kake Randelinin intohimo: ”Olen ollut entisessä elämässäni harakka, koska tykkään kiiltävästä messingistä – Vaimokin toteaa usein saman minusta”

Millä mielin muut kevättä kohti?

Laulaja Jenni Vartiainen muutti perheensä kanssa New Yorkista takaisin Suomeen. Jennillä on kaksi lasta puolisonsa kanssa. Vanhemmuus kahden lapsen äitinä on ollut Vartiaisesta ihanaa. ”Ja hyvin intensiivistä!”
Laulaja Jenni Vartiainen muutti perheensä kanssa New Yorkista takaisin Suomeen. Jennillä on kaksi lasta puolisonsa kanssa. Vanhemmuus kahden lapsen äitinä on ollut Vartiaisesta ihanaa. ”Ja hyvin intensiivistä!” © Tiia Ahjotuli
Laulaja Anna Puulle on kertynyt oman uransa aikana jo kaikkiaan seitsemän Emma-palkintoa. ”Sehän tavallaan vain vapauttaa. Nyt pystyn nauttimaan gaaloista täysin rinnoin eikä ole paineita tänäkään vuonna, kun olen jakamassa palkintoja.”
Laulaja Anna Puulle on kertynyt oman uransa aikana jo kaikkiaan seitsemän Emma-palkintoa. ”Sehän tavallaan vain vapauttaa. Nyt pystyn nauttimaan gaaloista täysin rinnoin eikä ole paineita tänäkään vuonna, kun olen jakamassa palkintoja.” © Tiia Ahjotuli
Paluun tehnyt PMMP-yhtye jatkaa siitä, mihin kymmenisen vuotta sitten jäi. ”Samat vanhat biisit toimivat paremmin kuin koskaan”, laulaja Mira Luoti tuumasi.
Paluun tehnyt PMMP-yhtye jatkaa siitä, mihin kymmenisen vuotta sitten jäi. ”Samat vanhat biisit toimivat paremmin kuin koskaan”, laulaja Mira Luoti tuumasi. © Tiia Ahjotuli
Soolouralle lähtenyt Pate Mustajärvi julkaisi puolisonsa Tina Finnin kanssa kirjoittaman Ratinaan se päättyi – nelkytkuus vuotta Popedaa -kirjan. ”46 vuotta niin monenmoista on ehtinyt tapahtua, mutta ei se vielä ollut mikään testamentti. En käy talvella tai ensi kesänä keikoilla, mutta sitten syyskuussa lähtee 20 keikan soolorundi. Eilen tuli uusi sinkku, syksyllä pitkäsoitto.”
Soolouralle lähtenyt Pate Mustajärvi julkaisi puolisonsa Tina Finnin kanssa kirjoittaman Ratinaan se päättyi – nelkytkuus vuotta Popedaa -kirjan. ”46 vuotta niin monenmoista on ehtinyt tapahtua, mutta ei se vielä ollut mikään testamentti. En käy talvella tai ensi kesänä keikoilla, mutta sitten syyskuussa lähtee 20 keikan soolorundi. Eilen tuli uusi sinkku, syksyllä pitkäsoitto.” © Tiia Ahjotuli
Käärijä palkittiin odotetusti vuoden artistina, ja kaikkiaan hän sai peräti viisi Emma-pystiä.
Käärijä palkittiin odotetusti vuoden artistina, ja kaikkiaan hän sai peräti viisi Emma-pystiä. © Tiia Ahjotuli
Kuumaa rohmusi gaalassa lopulta neljä Emma-palkintoa. Yhtye palkittiin muun muassa vuoden yhtyeenä.
Kuumaa rohmusi gaalassa lopulta neljä Emma-palkintoa. Yhtye palkittiin muun muassa vuoden yhtyeenä. © Tiia Ahjotuli
Kollegat Ellinoora ja Samuli Putro esittivät gaalassa ensimmäistä kertaa livenä yhteissinkkunsa Osuma. ”Olen henkeäni haukkoen seurannut Ellinooran kokonaisuuden hallintaa ja määrätietoisuutta ja sitä, että Ellinoora tuntuu olevan koko ajan kolme metriä edellä siitä, mitä tapahtuu. Tässä on mielestäni selkeä sukupolviero”, Putro sanoi.
Kollegat Ellinoora ja Samuli Putro esittivät gaalassa ensimmäistä kertaa livenä yhteissinkkunsa Osuma. ”Olen henkeäni haukkoen seurannut Ellinooran kokonaisuuden hallintaa ja määrätietoisuutta ja sitä, että Ellinoora tuntuu olevan koko ajan kolme metriä edellä siitä, mitä tapahtuu. Tässä on mielestäni selkeä sukupolviero”, Putro sanoi. © Tiia Ahjotuli
Laulaja Bess ja Heikki Paasonen juonsivat gaalan tänä vuonna. Juontopesti oli Bessille ensimmäinen. ”Aina täytyy tarttua tilaisuuksiin, kun niitä ilmenee. Ihmisen elämä on tosi lyhyt. Ei voi tietää, tuleeko tällaista mahdollisuutta enää ikinä.”
Laulaja Bess ja Heikki Paasonen juonsivat gaalan tänä vuonna. Juontopesti oli Bessille ensimmäinen. ”Aina täytyy tarttua tilaisuuksiin, kun niitä ilmenee. Ihmisen elämä on tosi lyhyt. Ei voi tietää, tuleeko tällaista mahdollisuutta enää ikinä.” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Bess on perinyt rohkean elämänasenteensa – ”Isotädilläni oli sellainen sanonta, että tulta päin”

”Olemme todella otettuja, että rockmusiikki noteerataan. On ihan voittajaolo olla ylipäätään paikalla täällä”, The 69 Eyes -yhtyeen rumpali Jussi 69 kertoi.
”Olemme todella otettuja, että rockmusiikki noteerataan. On ihan voittajaolo olla ylipäätään paikalla täällä”, The 69 Eyes -yhtyeen rumpali Jussi 69 kertoi. © Tiia Ahjotuli
Laulaja Behm jäi tällä kertaa ilman Emma-palkintoja, vaikka hänellä oli eniten ehdokkuuksia. Edellisenä iltana Behm oli kuitenkin pokannut Iskelmä-gaalasta kaksi palkintoa.
Laulaja Behm jäi tällä kertaa ilman Emma-palkintoja, vaikka hänellä oli eniten ehdokkuuksia. Edellisenä iltana Behm oli kuitenkin pokannut Iskelmä-gaalasta kaksi palkintoa. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Laulaja Rita Behm rakensi kotistudion ja tekee toista levyään: ”Emme etsi mitään hittisinkun kaavaa”

X