Kestääkö tosi-tv-rakkaus? Ensitreffit alttarilla -pari Anniina ja Ville paljastaa onnen avaimen: ”On oltava oma itsensä, mutta samalla todella nöyrä”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ensitreffit alttarilla -pari Anniina ja Ville
Anniinan ja Villen mukaan toiseen tutustuminen telkkarissa vaatii valtavasti vaivannäköä. "Ehkä kaikki eivät ole ymmärtäneet, kuinka paljon toista täytyy tulla vastaan". © Jari Härkönen
Anniina ja Ville olivat poikkeus ohjelmassa, jossa suurin osa pareista päätyy eroon. Nyt kimpassa viihtyvä pariskunta pohtii, mikä tosi-tv-rakkaudesta tekee niin vaikeaa.

Mitä teet työksesi? Ai yrittäjä, sittenhän meitä on kaksi, juttelivat Anniina ja Ville Ensitreffit alttarillaohjelmassa heti vihkimisen jälkeen.

Pari kohtasi ensi kertaa ja meni samalla naimisiin kesällä 2019 tv-kameroiden pyöriessä.

Anniina Marjamäki, 34, ja Ville Manner, 40, ovat ohjelman viimeisin pari, joka on naimisiinmenon jälkeen yhä yhdessä. Suurin osa on sarjan historiassa päätynyt eroon.

Viime kauden pareista yksikään ei ole enää yhdessä.

Oman rupeaman jälkeen Anniina ja Ville ovat katsoneet uudempia Ensitreffit alttarilla -jaksoja kotisohvallaan Loimaalla. Miksi tosi-tv-rakkaus on niin vaikeaa?

”Ehkä suurin ongelma pareilla on ollut se, ettei puolison elämää ole osattu istuttaa yhteen oman elämän kanssa. Se vaatii paljon vaivannäköä”, Anniina pohtii.

Myös Ville ymmärtää, miksi monikaan ei onnistu pysymään kimpassa.

”Tilanne kuvausten aikana ylipäätään on niin outo. Kuin hyppäisi haialtaaseen”, Ville sanoo.

Loimaan virallinen vävypoika

Anniina ja Ville asuvat yhä Anniinan kotiseudulla Loimaalla. Heidät tunnistetaan paitsi siellä, myös muissa kaupungeissa, varsinkin, jos he liikkuvat yhdessä.

”Osa pysähtyy juttelemaan ja utelee kautta rantain, olemmeko vielä yhdessä”, Ville sanoo.

Julkisuus ei paria häiritse. Kuvausten päätyttyä he eivät ole pitäneet matalaa profiilia, päinvastoin. He osallistuivat Tuttu tuttu -ohjelmaan ja tekevät yhteistä Mankeloi-podcastia, jossa muun muassa ruotivat Ensitreffit-ohjelman käänteitä ja kertovat kuulumisiaan.

”Nämä ovat mukavaa yhteistä tekemistä. Pysähdymme samalla pohtimaan, mitä meille kuuluu parina”, Anniina sanoo.

Pari myöntää, että julkisuus luo kuitenkin myös paineita onnistua, etenkin Villelle. Hän kertoo olevansa paitsi voittamiseen pyrkivä tuloksentekijä, myös varsinainen stressimakkara.

”En kilpaile tässä kenenkään kanssa, mutta välillä luon itselleni painetta, että tämän täytyy onnistua. En halua mokata.”

Ville on saanut Anniinan luokse muutettuaan lisänimekseen Loimaan vävypoika. Sen antoi eräs loimaalainen poliitikko. Villeä on pyydetty myös kuntavaaliehdokkaaksi, mutta siitä hän kieltäytyi.

Pikkukaupungissa kaikki tuntevat enemmän tai vähemmän toisensa.

”En ole naimisissa vain Anniinan kanssa, vaan koko Loimaan kanssa. Tuntuu, että pitäisi sen vuoksi olla esimerkillinen, ja siitäkin tulee pientä painetta”, hän sanoo.

Anniina ajattelee, että jos heillä menisi huonosti, he tuskin kuitenkaan pysyttelisivät yhdessä sen vuoksi, että ovat menneet naimisiin telkkarissa.

Toistaiseksi harmonia on kuitenkin säilynyt.

Ohjelman kuvausten aikana Ville rohkaisi Anniinaa avaamaan itseään. ”Vaati Anniinalta rohkeutta tarttua siihen”, Ville sanoo. Jari Härkönen

”Jopa kävelimme samaan tahtiin”

Rakkaus on vaikea laji. Ensitreffit alttarilla -ohjelman tuotantoryhmän hääriessä ympärillä homma mutkistuu entisestään. Kahdessa kuukaudessa on ehdittävä tutustua toiseen ja muodostaa tunneside. Ilman sitä suhde tyssää herkästi ensimmäiseen vastoinkäymiseen.

Anniinaa ja Villeä auttoi, että yhteiselo alkoi soljua jo hääpäivänä.

”Kun juttelimme vihkimisen jälkeen, tuli heti rauhallinen ja hyvä olo. Siitäkin huolimatta, että olimme menneet naimisiin täysin vieraan ihmisen kanssa ja oli paniikki päällä. Huomasimme, että jopa kävelimme samaan tahtiin”, Ville sanoo.

Ensikohtaamisen jälkeen ohjelmassa nähtiin toistensa seurassa viihtyvä nauravainen pari, joka ei saanut draamaa aikaiseksi sitten mistään.

Pari kertoo, että draama on puuttunut suhteesta myös kameroiden sammuttua. Juttu vaan sujuu.

Osuiko kohdalle erityisen täydellinen match vai mitä he ovat tehneet oikein?

Ville rohkaisi Anniinaa puhumaan

Parin vuoden yhteiselon aikana puolisot ovat ehtineet oppia toisiltaan paljon.

Anniina pyörittää ravintolaa Loimaan keskustassa, joten Villen oli kuvausten aikana helpompi siirtää kamppeensa kotoaan Ylöjärveltä Anniinan luokse.

Itsenäinen reissutyö vei miestä milloin mihinkin, mutta hän teki päätöksen, että palaa Anniinan luokse yöksi aina kun mahdollista.

”Se, että pystyimme heti asumaan ja nukkumaan yhdessä, oli varmasti yksi syy siihen, että suhde syveni jo ohjelman aikana. Anniina näki minut aidoimmillaan. Olen kotiin palatessa kuin pesukarhu, joka pitää syöttää ja pestä”, Ville sanoo.

”Jos olisimme asuneet erillään tai jos toinen olisi lomaillut ja toinen ollut töissä, olisi meidänkin suhteemme saattanut lähteä aivan eri urille. Ei olisi kehkeytynyt aitoa yhdessäoloa”, Anniina jatkaa.

Työorientoituneella yrittäjäparilla on samanlainen elämäntyyli. Jotain toista ihmistä pitkäksi venyneet päivät saattaisivat nyppiä. Puolisot sparraavat toisiaan myös ammatillisesti.

”Anniina on taitava henkilöstöjohtaja. Olen oppinut häneltä siitä paljon”, Ville sanoo.

On kuitenkin yksi asia, joka vaati kuvausten aikana erityisen paljon työstämistä. Villen on helppoa puhua tunteistaan ja analysoida niitä. Anniinalla puolestaan kestää kauemmin päästä puheissaan syvemmälle tasolle.

”Otin uhkarohkean riskin ja avasin omaa elämääni ja itseäni Anniinalle. Onneksi Anniina rohkaistui pian avaamaan itseään myös minulle”, Ville sanoo.

”Ehkä kaikki osallistujat eivät ole ymmärtäneet, kuinka paljon toista on tultava vastaan prosessin aikana. On oltava oma itsensä, mutta samalla todella nöyrä. Se vaatii herkkyyttä ja rohkeutta”, Ville pohtii.

Anniina on päättänyt ottaa Villen sukunimen, sillä hän haluaa, että perheellä on sama sukunimi. Villekin oli valmis vaihtamaan omansa, mutta Anniina ehti ensin. Jari Härkönen

Koiranpentu ja uusi talo

Anniina antoi Villelle kaksivuotishäälahjaksi yllätyksen. Hän kirjoitti miehelle kirjeen, jossa kertoi, että aikoo ottaa miehensä sukunimen.

”Haluan, että perheellämme on sama sukunimi. Olisin voinut odottaa siihen, että järjestämme uudet hääjuhlat tai siihen jos tulee perheenlisäystä, mutta nimi vaihtuu jo syksyllä, kun passi menee vanhaksi”, Anniina sanoo.

Pariskunnalla on tulevan suhteen selvät sävelet. Ensi vuonna Loimaalle nousee parin rakennuttama omakotitalo.

Siihen mennessä uusimmasta perheenjäsenestä, kultaisen noutajan pentu Popista, pitäisi kouluttaa salonkikelpoinen.

Vielä nyt pentu tekee selvää lattialistoista.

”Koulutamme häntä tiimiimme, mutta hänellä on vielä hyvin vahva oma tahto.”

X