Kokki Sikke Sumari kertoo ulkonäköpaineistaan Annassa: ”Jos joku väittää rakastavansa ryppyjään, niin enpä jaksa uskoa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
© Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Kokkisota-ohjelmasta tunnettu Sikke Sumari kertoo alan ulkonäköpaineista ja mitä hän itse ajattelee kauneusleikkauksista.

Kokki Sikke Sumari, 67, työskentelee edelleen paljon kameran edessä ja paljon itseään nuorempien kanssa. Hän kertoo Anna-lehdessä miettivänsä kauneusleikkauksia. Botoxia tai muita täytteitä hän ei kuitenkaan halua ihonsa alle.

”Jos joku väittää rakastavansa ryppyjään, niin enpä jaksa uskoa. Pienistä naurunrypyistä voi tykätä vielä nelikymppisenä, mutta kun vuosia tulee lisää ja rypyt syvenevät, vaikea niitä eletyn elämän merkkejä on pelkästään lämpimästi ajatella.”

”Kauneusleikkauksia olen miettinyt. Ei se mahdoton ajatus ole, vaikka veitsipeli hiukan pelottaakin. Ja onhan myös veitsettömiä hoitoja. Täytyy miettiä”, Sikke Sumari pohtii Annassa.

”Kameran kuvausvalo on armoton”

Sikke Sumarin juontama suosittu Kokkisota-ohjelma alkoi parikymmentä vuotta sitten ja pian televisiosta nähdään jälleen uusia jaksoja.

Sumari toteaa, että on mieluiten kameran edessä heti aamulla, jotta hän olisi parhaimmillaan.

”Kameran kuvausvalo on armoton.”

Samasta syystä Sikke Sumari välttelee esimerkiksi liikaa sokeria ja alkoholin kulutusta kuvauksien aikana. Hän kertoo miettivänsä paljonkin sitä, miltä hän näyttää kuvauksissa.

Sauvakävelyä ja lihaskuntoa

Sikke Sumari kertoo aina olleensa hoikka, ja täten ihmiset ovat luulleet hänen myös olevan hyvin liikunnallinen ihminen, näin ei kuitenkaan ole aina ollut.

”Hoikkakin ihminen voi olla huonokuntoinen. En saa urheilusta mitään kiksejä, pikemminkin olen mukavuudenhaluinen. Mieluiten makoilisin kotisohvalla enkä lähtisi mihinkään. ”

Nyt Sikke Sumari on kuitenkin pakottanut itsensä liikkumaan. Kävelylle hän kertoo ottavansa kävelysauvat mukaan rytmittämään.

”Bikineihin en enää tähtää, mutta uimapukukunnossa on kiva olla”, Sumari kiteyttää.

Hänen mielestään liikunnan pitäisi olla helposti aloitettavissa, varsinkin vähän laiskemmalle ihmisille. Omassa olohuoneessa Sikke Sumarilla on design-soutulaite, jota hän käyttää televisiota katsellessa. Päivittäin hän myös tekee keskivartaloa kehittävää liikesarjaa.

”Kävisin varmasti myös kuntosalilla, jos sali olisi kotona. Samoin personal trainer olisi jees, jos hän tulisi kotiin” Sikke nauraa.

X