Laulaja Nina Tapio kutsuu Titta-koiraansa Lady Dominaksi: ”Hän on ehdottomasti maailman kuningatar”

Laulaja Nina Tapio, 50, on oppinut tomeralta Titta-koiraltaan myönteisen elämänasenteen sekä hetkessä elämisen jalon taidon.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Titan ulkoilutus tuo rytmiä Nina Tapion päiviin.

Laulaja Nina Tapio, 50, on oppinut tomeralta Titta-koiraltaan myönteisen elämänasenteen sekä hetkessä elämisen jalon taidon.
Teksti: Anastasia Ranta

Kymmenisen vuotta sitten Nina Tapion tyttäret toivoivat hartaasti koiraa. Nina Tapio päätti hankkia tytöille koiranpennun myöhäisenä joululahjana. Tarkkaileva hauva oli nimetty valmiiksi Titaksi.

”Titta oli luonteeltaan sellainen, että se aina vähän katseli tilannetta sivulta. Nykyisin se haluaa olla kaikessa mukana. Se on aina ollut tomera, eikä ole koskaan jäänyt alakynteen. ”

Nina kutsuukin koiraa Titta Tuulispääksi ja Lady Dominaksi.

”Hän on ehdottomasti maailman kuningatar.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Nina Tapio (@ninakaroliinatapio) jakama julkaisu

”Perheelläni on ollut useampia saksanpaimenkoiria”

Sekarotuisen Titan perimästä löytyy myös Ninalle tuttua saksanpaimenkoiraa.

”Perheelläni on ollut useampia saksanpaimenkoiria, se oli siksi luonteva valinta. Se on hieno ja lojaali rotu. Titta on luonteeltaankin saksanpaimenkoiran kaltainen.”

Ninan perhe asui Titan elämän ensimmäiset seitsemän vuotta maalla, jossa sillä oli runsaat tilukset telmiä vapaana.

”Se on sisätiloissa todella rauhallinen ja helppo kotikoira, mutta ulkona ollessaan siitä ei ikinä uskoisi, että se on jo pian 12-vuotias. Se villiintyy täysin, erityisesti keppileikit ovat sille mieluisia.”

Vilpitön ilo ja suora elämänasenne

Titan ulkoilutus tuo hyvää rytmiä Ninan päiviin.

”Koira on vietävä ulos, vaikka olisi kuinka kamala sää. Ulos ei aina huvita lähteä, mutta on olo aina paljon parempi, kun lenkillä on käynyt.”

Nina Tapio ihailee koiran vilpitöntä iloa ja suoraa elämänasennetta. Ihminen monesti murehtii eteen tulleita haasteita ja murheita pitkään, kun taas eläin elää hetkessä.

”Uudessa Hengitä syvään -kappaleessani sanotaan, että ”hengitä syvään, muuta ei tarvitse miettiä tänään.” Titta tuumii samoin, paitsi lisäksi se toivoo myös, että heittelen sille hieman myös keppiä.”

© Tommi Tuomi

Lue myös: Saksanpaimenkoira Apila pitää Pate Mustajärven liikkeellä: ”Se pitää huolen, että nyt lähdetään, onhan kello jo kuusi”

X