Laulaja Sini Sabotage haaveilee lapsista ja ammatista: ”Tärkeintä minulle on vain olla sinut itseni kanssa”

Laulaja Sini Sabotage, 34, tunnustaa olevansa herkkä tyyppi, joka on saanut niskaansa muidenkin pahaa oloa. Onnellisuuteen tähtäävä räppäri näkee itsensä tulevaisuudessa myös perheenäitinä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Tunnustan, että sosiaalinen media on tuonut paitsi näkyvyyttä, myös ryöpyn muiden pahaa oloa”, kertoo laulaja Sini Sabotage.

Laulaja Sini Sabotage, 34, tunnustaa olevansa herkkä tyyppi, joka on saanut niskaansa muidenkin pahaa oloa. Onnellisuuteen tähtäävä räppäri näkee itsensä tulevaisuudessa myös perheenäitinä.
Teksti: Linda Martikainen

Laulaja Sini Sabotage kertoo tunnistavansa henkisen pelon nykyään ihan eri tavalla kuin nuorempana, jolloin hän ei oikein osannut pelätä mitään.

”Menin pelkoa päin, pelko jäi näytönhalun ja intohimon jalkoihin”, Sini Sabotage sanoo.

Laulaja kertoo, että viime aikoina hän on alkanut jongleerata pelon kanssa.

”Mietin, kumpuaako siitä motiivini tehdä asioita? Olen aina voinut luottaa intuitiooni. Siihen, että sitä uskomalla pääsen maaliin. Mutta nyt kun intuitio ei olekaan aina ollut ’oikeassa’, olen joutunut miettimään tosissani, kuka olen ja mihin uskon”, Sabotage sanoo.

”Yritän koko ajan olla se vahva tyyppi”

”Tiedän, että minuun yhdistetään tietynlainen räävittömyys ja sen myötä pelottomuuskin. Yritän koko ajan olla se vahva tyyppi, joka minussa on, mutta erilaiset kokemukset tahtovat himmentää sitä puolta.

Tunnustan, että sosiaalinen media on tuonut paitsi näkyvyyttä, myös ryöpyn muiden pahaa oloa. Nykyään somessa osataan mielestäni käyttäytyä paljon paremmin kuin 2013, jolloin esikoishittini Levikset repee räjäytti pankin. Silloin päti ihan viidakon lait.

Edelleen jengi suoltaa kaikkea niskaan, mutta siellä on myös niitä, jotka puolustavat. Seitsemän vuotta sitten yritin leikkiä, että ei tunnu missään. Yhtäkkiä tajusin, että kaikki jutut olivat pakkautuneet sisälleni ja ne todellakin tuntuivat. Yritin ajatella, että koska olin artisti minun kuului lusia ne huonot jutut läpi.

En missään vaiheessa vain osannut sanoa, että tämä ei ole ok. Myös levy-yhtiöt olivat aika pihalla. Eivät nekään tajunneet, kuinka paljon sosiaalinen media muutti koko peliä. Ennen esimerkiksi fanipostin saattoi levy-yhtiössä joku esilukea ja suodattaa tarvittaessa osan.

Jossain vaiheessa minun puhelin­numeroni oli vuotanut nettiin ja viestejä alkoi tulla luuriin. Oli silkkaa hulluutta, että nukkumaan käydessäni yöpöydällä olleeseen puhelimeeni alkoi sataa törkyä keneltä tahansa mistä päin maailmaa vain. Se teki tosi, tosi, tosi paljon hallaa itsetunnolleni. Sen jälkeen pidin paljon puhelinta aina äänettömällä, jonka seurauksena hyvätkin jutut saattoivat mennä ohi.”

”Sini Sabotage on alter ego, jonka loin herkän itseni ympärille”

”Olen herkkä tyyppi ja myönnän joskus kärsineeni siitä. Minua on pidetty koviksena ja ekoina artistivuosina minua provosoitiin paljon. Kaikki ajattelivat, että minulle voi heittää mitä vain, että kestäisin sen kyllä. Sini Sabotage on alter ego, jonka loin herkän itseni ympärille.

Olen aina rakastanut räppiä ja runoutta. Halusin mukautua räppärin rooliin, vaikka kyse ei ollutkaan näyttelemisestä. Isonsin itseäni, mutta mukana on aina ollut aimo annos sarkasmia ja itseironiaa. Monen muunkin artistin lavaminä on aivan eri kuin se ihminen lavan takana.

Haluan kirjoittaa sellaista musiikkia, jonka takana voin itse seistä, sanoi suuri yleisö mitä tahansa. Uusin levyni Blueberry Makkonen onkin hyvin henkilökohtainen.

Rakastan itseäni – hyvällä tavalla. Kun koronan takia kaikki mureni ympärillä oli pakko pysähtyä katsomaan ja tutkimaan sisintä. Se oli oikeastaan aika siisti tila olla.

Rakastan myös luovaa rauhaa. Musiikin lisäksi teen vaatteita ja maalaan.”

Ero parisuhteesta kolmen vuoden yhdessäolon jälkeen

”Olin parisuhteessa ja aloin elää sitä parisuhde-elämää. Olen suurimman osan elämästäni ollut kuitenkin yksin ja sen myötä oppinut tutkimaan elämää omillani.

Nyt kun erosin, olen kesän aikana saanut sen puolen takaisin. Tuli olo, että näin tämän pitää olla. Olemme Tuiskun kanssa yhä hyvissä väleissä. Erotessa minulle oli tosi tärkeää, että en menetä häntä ihmisenä.

Asuimme kolme vuotta yhdessä. Tuntuu aika hirveältä, kun toinen revitään pois yhteisestä elämästä. Yhtäkkiä toista ei vain enää ole siinä ihan lähellä, mutta onneksi eroaminen ei välttämättä tarkoita kokonaan luopumista. Sama ala yhdistää minua ja Tuiskua, ehkä senkin vuoksi halusin säilyttää vaivattomat välit.”

Lapsi ja ammatti haaveissa

”Ennustan, että 40-vuotiaana minulla on perhe. Tiedän, että nyt en ole vielä siinä vaiheessa, mutta näen sen unelmana, jonka haluan kokea. Toivon, että nelikymppisenä minulla on jo lapsia ja ammatti, josta nautin suuresti. Ei sen välttämättä tarvitse olla edes luovaa työtä, kunhan jotain joka tekisi minut onnelliseksi.

Kuudessa vuodessa voi kyllä käydä mitä vain, sen elämä on osoittanut. Viime vuosina olen kipuillut niin paljon musiikkihommien kanssa, että tärkeintä minulle on vain olla sinut itseni kanssa. Olla onnellinen!”

Lue myös: Laulaja Katri Ylander tekee paluun tähtilavoille: ”Minulla on nyt kova palo ja tahto mennä eteenpäin”

”Elämässä on hyvä olla mukana ihmisiä, jotka eivät mittaa itseä menestyksen kautta”, sanoo Katri Ylander.

”Elämässä on hyvä olla mukana ihmisiä, jotka eivät mittaa itseä menestyksen kautta”, sanoo Katri Ylander. Kuva: Katri Tamminen

X