Laulaja Katri Ylander tekee paluun tähtilavoille: ”Minulla on nyt kova palo ja tahto mennä eteenpäin”

Musiikkikuvioista pitkän paussin pitänyt laulaja Katri Ylander, 34, tekee paluun. Vuosien aikana laulaja on elänyt tavallista elämää laulukeikkojen lisäksi.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Elämässä on hyvä olla mukana ihmisiä, jotka eivät mittaa itseä menestyksen kautta”, sanoo Katri Ylander. Kuva: Katri Tamminen

Musiikkikuvioista pitkän paussin pitänyt laulaja Katri Ylander, 34, tekee paluun. Vuosien aikana laulaja on elänyt tavallista elämää laulukeikkojen lisäksi.
Teksti: Linda Martikainen

Laulaja Katri Ylander oli poissa muutaman vuoden poissa musiikkialalta.

”Olin muutaman vuoden kokonaan pois musiikkiympyröistä. Tein edellisen levyn ex-avopuolisoni kanssa 2013 ja jonkin verran keikkoja myös sen jälkeen. Niitä ei kuitenkaan riittänyt silloin ihan elannoksi asti, joten olen tehnyt myös muita töitä, kuten kahvilahommia. Vuosien aikana tuli vietettyä aika tavallista elämää”, Katri Ylander kertoo.

Uuden albumisi teemat liittyvät elämän taitekohtiin. Oletko itse nopea tekemään muutoksia?

Olen yleensä tosi hidas tekemään suuria päätöksiä. Kun olin pitkään pois musiikkikuvioista, ei se paluu ollut itselleni mitenkään yksinkertaista tai selvää. Mietin pitkään juttuja, jotka eivät kaikki ole edes kiinni minusta.

Oli kyllä hyvä elää välillä sellaista normaalia elämää, jossa minun ei tarvinnut miettiä sitä, miten kaikki rakentuu oman itsen ympärille.

Oletko kokenut paineita musiikkibisneksessä – entä nyt?

Luulen, että varmaan jokainen artisti niitä kokee. Nyt tässä iässä tuntuu, että minulla on enemmän työkaluja käsitellä niitä kuin silloin Idolsin tai edellisen levyn aikaan kahdeksan vuotta sitten.

Minulla on nyt kova palo ja tahto mennä eteenpäin. Kaikki on mennyt toistaiseksi hyvin: saan julkaista uutta musiikkia ja käydä taas keikoilla. Se on myös siunaus. Kaikki ei ole vain omissa käsissä.

Mikä on välivuosien suurin opetus?

Ympärille on hyvä rakentaa tukiverkkoa, se on ainakin itselleni tärkeää ja rauhoittavaa. Elämässä on hyvä olla mukana ihmisiä, jotka eivät mittaa itseä menestyksen kautta.

Olen jo nähnyt niin sanotun pudotuksen menestyksessä, enkä pelkää kauheasti enää sen vuoksi mitään.

Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat kuvassa vasemmalta oikealle: Tommi Läntinen, Suvi Teräsniska, Mikko Harju, Hanna Pakarinen, Konsta Hietanen, Pandora, Leo Stillman, ABREU, Katri Ylander ja HesaÄijä.

Tähdet, tähdet 2020 -kilpailijat kuvassa vasemmalta oikealle: Tommi Läntinen, Suvi Teräsniska, Mikko Harju, Hanna Pakarinen, Konsta Hietanen, Pandora, Leo Stillman, ABREU, Katri Ylander ja HesaÄijä. © Mojo Erämetsä

Osallistut myös Tähdet, tähdet -kilpailuun. Jännittääkö?

Enemmän minua jännittää julkisuudessa oleminen kuin se varsinainen Tähdet, tähdet -kisa, jossa tulee varmasti olemaan hauskaa. On aina piristävää, kun joutuu omalta mukavuusalueelta pois. Odotan innolla erilaisia genrejä ja suoria lähetyksiä!

Julkisuus on kohdellut minua kyllä ihan lempeästi. Se johtuu ehkä omasta persoonastani. Tykkään tietyllä tapaa pysytellä omissa oloissani silloin, kun ei ole kauheasti sanottavaa.

Lue myös: Jukka Hildén ei temppuile Tanssii tähtien kanssa -kisassa: ”En lähde peittämään tanssia millään sirkustempuilla”

X