Syöpäsairas Matti Ahde elää päivä kerrallaan: ”Olen käsitellyt elämäni asiat läpi ja tehnyt itselleni selväksi, missä ollaan menossa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Matti Ahde oli Linnassa ensimmäisen kerran jo vuonna 1970. Vaimo Hilkka Ahteelle kerta oli 43.
Matti Ahde oli Linnassa ensimmäisen kerran jo vuonna 1970. Vaimo Hilkka Ahteelle kerta oli 43. © Pekka Nieminen / Otavamedia
Entinen ministeri ja eduskunnan puhemies Matti Ahde, 73, juhli itsenäistä Suomea tasavallan presidentin vastaanotolla jo 48. kertaa.

Matti Ahde sairastui syöpään parisen vuotta sitten ja terveydentilan takia Linnaan lähtö oli epävarmaa viimeiseen asti.

”Päätimme vasta tuntia ennen lähtöä, että tulemme. Sellainen on Matin terveydentila tällä hetkellä. Matti halusi ehdottomasti, että menen meikkaajalle ja kampaajalle, ja katsotaan sitten sen jälkeen tilanne. Olen tosi ylpeä, että hän on jaksanut näin hienosti”, vaimo Hilkka Ahde kertoo.

Matti Ahde: ”Elän entistä enemmän päivä kerrallaan”

Ahde kertoi seuranneensa kuluneen viikon poliittisia käänteitä tarkasti ja toivoi myllerrysviikon jälkeen tilanteen rauhoittuvan.

”Otin lääkkeitä, että pystyn olemaan täällä. Elän entistä enemmän päivä kerrallaan. Elämäntilanne on sellainen, että olen todella onnellinen jokaisesta päivästä. Olen käsitellyt elämäni asiat läpi ja tehnyt itselleni selväksi, missä ollaan menossa”, Ahde kertoi terveydentilastaan.

Lue myös: Sauli Niinistö ja Jenni Haukio loivat toivoa Linnan juhlissa: ”Suomen tulevaisuuden näkymä on vahva ja hyvä” – Katso upeat kuvat!

Sosialidemokraatteja edustava poliitikko Matti Ahde toimi eduskunnan puhemiehenä vuosina 1987–1989.

Sosialidemokraatteja edustava poliitikko Matti Ahde toimi eduskunnan puhemiehenä vuosina 1987–1989. © Kari Santala

X