Mervi Kallio on F1-katsojien suosikki: ”Miehet ovat kiittäneet, että vaimokin on kiinnostunut formuloista”

F1-toimittaja Mervi Kallio tuli vuosi sitten Australiasta kotiin, kun kisat päätettiin peruuttaa koronan vuoksi. Sen jälkeen Kallio ei ole ollut missään ulkomailla reissussa ja nyt näyttää siltä, että ainakin alkukausi tehdään myös studiosta käsin Helsingistä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Olen onnekas. Ei ole itsestäänselvyys, että saa tehdä työkseen asioita mistä tykkää. Pitää vain muistaa olla kiitollinen kaikesta”, F1-varikolta ­tuttu toimittaja Mervi Kallio totesi.

F1-toimittaja Mervi Kallio tuli vuosi sitten Australiasta kotiin, kun kisat päätettiin peruuttaa koronan vuoksi. Sen jälkeen Kallio ei ole ollut missään ulkomailla reissussa ja nyt näyttää siltä, että ainakin alkukausi tehdään myös studiosta käsin Helsingistä.
Teksti: Linda Martikainen

”On se ollut vähän erilaista. Olen vuodesta 1999 tehnyt reissutyötä. En ole koskaan ollut näin pitkää jaksoa kotona. Tämä on ollut ihan virkistävää ja vähän erilaista. Ei pelkästään huono asia”, totesi Mervi Kallio, joka nähdään uutena panelistina Maikkarin Penkinlämmittäjät -ohjelmassa.

Säännöllisyys on tuonut mukanaan Kallion arkeen muun muassa tenniksen, jonka pelaaminen on usein reissatessa jäänyt vähemmälle.

”Tenniksen lisäksi käyn säännöllisesti nyrkkeilemässä ja salilla. Harrastan joka päivä liikuntaa. Rakastan treenaamista!”

Mervi Kallio nauttii työstään formulasirkuksessa. Kallion myötä myös naiset ovat kiinnostuneet perinteisesti miehisestä alasta.

”Minua on joskus tultu kiittelemään, että vaimo on alkanut kiinnostua formuloista. Jos ei muuten niin ainakin sen verran, että on pitänyt nähdä mitä sillä Mervillä on lähetyksessä päällä”, Kallio totesi Penkinlämmittä­jien etäpressissä.

Lue myös: ”Ei nainen voi toimittaa moottoriurheilua” – Formulatoimittaja Mervi Kallio tuomittiin jo lähtöruudussa

Penkinlämmittäjät-ohjelman pelikaverit

Kirjailija-koomikko Paula Noronen.

Kirjailija-koomikko Paula Noronen. © MTV Oy / Atte Mäläskä

Juoksemista harrastava kirjailija-koomikko Paula Noronen myönsi, että ohjelmaa tehdessä on usein pokassa pitelemistä.

”On samalla hirveän ahdistavaa, mutta myös hauskaa, jos nauramista ei vain pysty lopettaa. Tunne on ristiriitainen, mutta kyllä siitä pikkuhiljaa aina pääsee.”

Näyttelijä Tero Tiittanen.

Näyttelijä Tero Tiittanen. © MTV Oy / Atte Mäläskä

Näyttelijä Tero Tiittanen tekee Karonkkapuheita-podcastia sekä käsikirjoitushommia.

”Liikuntaa on sitten kaiken vastapainoksi. Kuntosalia ja juoksua tulee viikkotasolla aika paljon”, Tiittanen kertoi.

Ex-alppinisti Kalle Palander.

Ex-alppinisti Kalle Palander. © MTV Oy / Atte Mäläskä

”Tällä hetkellä olen Eestissä”, totesi lyhyesti ex-alppinisti, maailmanmestari Kalle Palander, joka aloittaa ohjelmassa myös uutena panelistina.

Näyttelijä Mikko ”Tökä” Töyssy.

Näyttelijä Mikko ”Tökä” Töyssy. © MTV Oy / Atte Mäläskä

Näyttelijä Mikko ”Tökä” Töyssy on heittänyt etäkeikkoja Putous-hahmo Urmas Viilunkina.

”Muuten ei ole Urmaksen tarvinnut lähteä kotikomerosta kauemmas.”

Tommy Lindgren.

Tommy Lindgren. © MTV Oy / Atte Mäläskä

”Moottori­urheilu on minulle selkeästi heikompaa aluetta”, tunnusti panelistina jatkava Tommy Lindgren, joka aloitti hiljattain myös päivätyöt ­Ihmisoikeusliitossa.

Juontaja Ilkka ”Ile” Uusivuori.

Juontaja Ilkka ”Ile” Uusivuori. © MTV Oy / Atte Mäläskä

Juontaja Ilkka ”Ile” Uusivuori oli saanut tuta noidannuolesta, joka johtui äityi Kolin-reissulla korkatusta lumilautailu-urasta.

”Päätin aloittaa sen nyt ja jotenkin se oli 40-vuotiaalle miehelle liikaa. Se on ilmeisesti nuorten laji.”

X