Anna-lehti: Michelle Obaman tähti ei sammu – Vahvoissa tarinoissaan sympaattinen nainen tuo samaistumispintaa ja alleviivaa tavallisuuttaan, rooliaan yhtenä meistä

Michelle Obaman suosio ei ota hiipuakseen. Syynä tähän on naisen palo puhua amerikkalaisille tärkeistä perhearvoista, mutta myös vahvan oman kertomuksen toistaminen vuodesta toiseen. Maailman striimatuinta podcastia vetävä Michelle puhuu nyt samalla palolla naiskehojen puolesta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Michelle Obaman kyky löytää aina uusia kanavia vaikuttaa on hämmästyttävä, kirjoittaa Anna-lehti. © Jarmo Wright, Otavamedia

Michelle Obaman suosio ei ota hiipuakseen. Syynä tähän on naisen palo puhua amerikkalaisille tärkeistä perhearvoista, mutta myös vahvan oman kertomuksen toistaminen vuodesta toiseen. Maailman striimatuinta podcastia vetävä Michelle puhuu nyt samalla palolla naiskehojen puolesta.
Teksti: Katriina Lundelin

”Meillä on kokonainen tv-kanava omistettu sille, että miehet heittävät palloa sukkaan. Rakastan urheilua ja katson mielelläni urheilevia miehiä, mutta kyllä meillä pitäisi olla myös synnytys-tv, jonka ääressä voisimme intoilla, miten upeasti synnytys etenee ja miten hienosti nainen toimii”, Michelle Obaman ajatus kuuluu ja se naurattaa häntä itseäänkin.

Lainaus on Michelle Obaman keskusteluohjelmasta The Michelle Obama podcast.

Michelle vaikuttaa löytävät itselleen aina uusia kanavia saada äänensä kuuluviin. Puhe ja vaikuttaminen tuntuvat viihtyvän hänessä vielä vuosia sen jälkeen, kun hän jätti Valkoisen talon miehensä ja muun perheensä kanssa, Anna-lehti kirjoittaa.

Eikä tähti ota sammuakseen. Michellen podcast nousi kolmessa viikossa maailman suosituimmaksi.

Michellen valitsemat aiheet sekä häkellyttävät että ihastuttavat. Michelle johdattaa kuulijansa syvästi inhimillisiin teemoihin intuitiivisen keskustelun kautta, ei niinkään haastattelemalla.

Läheiset ihmissuhteet tulevat podcastissa käsin kosketeltaviksi, sillä Michellen keskustelukumppaneina ovat hänen perheenjäsenensä ja ystävänsä. Keskustelemaan istuvat muun muassa Barack Obama, Michellen veli Craig Robinson sekä ystävä Conan O´Brien.

Hän alleviivaa tavallisuuttaan, rooliaan yhtenä meistä, puhumalla avioliitosta, masennuksesta ja vaihdevuosista.

”Kun asioista ei puhuta, naisiin kohdistuu valtava paine selviytyä esimerkiksi töistä, vaikka kuukautiskivut kaivertavat kuin puukko sisällämme tai kuuma aalto lyö päälle.”

Michellen mukaan naiset eivät aina itsekään tunne sitä, mitä heidän kehoissaan tapahtuu. Moni ei esimerkiksi tajua, että vaihdevuodet voivat alkaa jo nelikymppisenä.

Michelle Obama ja Jenni Haukio tervetuliaisseremoniassa Suomen presidenttiparin valtiovierailulla Valkoisessa talossa vuonna 2016.

Michelle Obama ja Jenni Haukio tervetuliaisseremoniassa Suomen presidenttiparin valtiovierailulla Valkoisessa talossa vuonna 2016.

Michelle Obaman oma vahva tarina teki hänestä kiintotähden

Yksi Michelle Obaman suosion salaisuuksista on se, että hän on kertonut itsestään alusta saakka vahvaa tarinaa, Anna-lehdessä todetaan.

Michelle tunnistaa kuka on, millaisista taustoista hän tulee, ja hän tietää, mihin on menossa.

Vahva tarina syntyy siitä, että Michelle tarjoaa samaistumispintaa. Hän on kertonut muun muassa siitä, kuinka vaikeaa koronaeristyksen keskellä eläminen on. Perhe on linnoittautunut taloonsa Massachusettsin Martha´s Vineyard -nimisellä saarella.

Tavallinen ihminen voi löytää samankaltaisuutta myös katsomalla Michellen historiaa. Robinsonien perheen vanhemmat joutuivat uhraamaan paljon, jotta Michelle ja Craig saatiin koulutettua. Omistusasunnosta luovuttiin suosiolla ja kaikki voimat keskitettiin lasten tukemiseen.

Michelle kouluttautuikin vaatimattomista taustoistaan huolimatta juristiksi. Lopulta hän koki piinkovien asianajajien joukossa olevansa täysin sivussa todellisesta tarkoituksestaan ja hylkäsi alan.

Kova palkka ja haave firman osakkuudesta vaihtuivat työhön Chicagon kaupungin yhteisötyöstä vastaavana viranhaltijana.

”Tehtyäni ratkaisun en koskaan enää katsonut taakseni.”

Perheestään Michelle puhuu paljon. Se vetoaa amerikkalaisiin. Jopa niin paljon, että voi kysyä, onko perhearvoista puhuminen tarkoitushakuista. Se voi hyvin olla, mutta Michelle rakentaa oivan kontrastin yksinhuoltajaäidin ja isoäidin kasvattamalle Barackille.

”Teiltä puuttuu vain koira”, Barack härnää vaimoaan, kun puhe tulee tämän tiukasta ydinperheestä, jota laajentavat monenkirjava joukko sukulaisia.

Tarina, jota Michelle Obama on kertonut itsestään kantaa yhä. Nainen on vielä nuori entiseksi presidentin puolisoksi, eikä hänen tähtensä ole hiipumassa.

Donald Trumpin presidenttikausikin on vain vahvistanut Michellen ihailijakuntaa.

Michelle on hyvin koulutettu ja aktiivinen. Hänen työnsä vaikuttajana ei ole vielä lähelläkään loppuaan, Anna-lehti arvioi.

Lue koko juttu Annan numerosta 44/2020! Siinä kerrotaan, miten vaihdevuodet vaikuttivat Michelle Obaman esiintymiseen, kun Barack haki toiselle presidenttikaudelleen, sekä millaisia ajatuksia tavaroiden omistamisesta Michelle Obamalla on, kun koronaeristys on karsinut elämästä kaiken turhan.

Lue lisää Annasta!

Lue myös: Michelle Obama oli pitkään pariskunnan paremmin tienaava osapuoli – Uutuuskirja kertoo Michellen ihastuneen Barackin idealismiin, energiaan ja kykyyn vaikuttaa ihmisiin

X