Näyttelijä Kari-Pekka Toivonen tunnustaa parisuhteestaan: ”Keskinäistä vetovoimaa ei saa unohtaa”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Teatterinjohtaja Kari-Pekka Toivonen, 50, vannoo parisuhteessa yhteisen ajan nimiin. Varasto 2-elokuvassa näyttelijä nähdään Antero Rouskuna.

Näyttelijä ja teatterinjohtaja Kari-Pekka Toivonen hyppää jälleen Antero Rouskun haalareihin Varasto 2 -elokuvassa.

Mitä yhteistä on sinulla ja Antero Rouskulla?

”Meillä on voimakas tarve huolehtia omasta perheestä ja tehdä työtä. Suhtaudumme myös suurella intohimolla siihen, mitä teemme. Rousku on toimissaan aika lailla suoraviivaisempi kuin minä.”

Minkä eteen olet joutunut tekemään eniten töitä?

”Kyllä se on läsnäolon ja kuuntelemisen taito. Syynä on varmasti se, että omat visioni ovat välillä niin vahvat, että ympärillä olevien huomioiminen jää heikommalle.

Tunnistan tämän kuitenkin itsessäni, ja yritän parhaani mukaan ymmärtää ja lukea ympäristöäni paremmin. Läsnäolo ja kuuntelemisen taito ovat tärkeitä sekä työ- että perhe-elämässä.”

Mikä saavuttamatta jäänyt asia kaivaa mieltäsi?

”Kaikki kokemukseni ovat muokanneet minua. En halua haikailla taaksepäin, vaan keskittyä tulevaan. Pyrin tekemään elämässäni mielekkäitä asioita.

Yksittäisistä asioista ehkä osittain mieltäni vaivaa kesken jäänyt trumpetin soitto. Mutta opin sentään lukemaan nuotteja. Se on osoittautunut ammatissani todella hyödylliseksi taidoksi.”

Millainen johtaja olet?

”Tätä pitäisi kysyä varmaan muilta, mutta jos määrittelen itseäni, niin taiteellisena johtajana olen nopeasti reagoiva, rohkea mutta vastuullinen, määrätietoinen mutta joustava, helposti lähestyttävä, osaamista ja taitoa arvostava.”

Milloin viimeksi rakastuit?

”Rakastun joka aamu vaimooni. Meillä on jo jonkin aikaa ollut käytössä sellainen tapa, että katsomme jossain vaiheessa yhdessä kalenteria ja liimaamme siihen pinkkejä post-it-lappuja merkiksi yhteisestä ajasta.

Yhteinen aika vahvistaa parisuhdettamme, ja meille on hyvin tärkeää nähdä toisemme muussakin kuin arkivalossa. Keskinäistä vetovoimaa ei saa unohtaa tai lyödä laimin.”

Milloin viimeksi vedit hokkarit jalkaan?

”Pakko myöntää, että viime vuoden puolella. Työkiireitä on ollut niin paljon. Olen kyllä aikeissa ryhdistäytyä lätkän suhteen – ja pian. Olen pelannut Oulussa jonkin verran sekä ollut pitkään mukana pääkaupunkiseudun ZOOM-joukkueessa. Ideaalitapauksessa pääsen kaukaloon pari kertaa viikossa.”

X