Pekka Sauri löysi kumppaninsa Twitteristä – ”Johanna on parasta, mitä maailmassa on”

Psykologi-filosofi Pekka Sauri oli yhtä hymyä saavuttuaan rakkaansa, sisällöntuottaja Johanna Kukan kanssa Tiina Lymin ohjaaman ja käsikirjoittaman Myrskyluodon Maija -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Helsingin Tennispalatsiin. Twitter (nykyinen X) yhdisti pariskunnan muutama vuosi sitten.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kirjailija-psykologi, poliitikko Pekka Sauri oli yhtä hymyä kumppaninsa Johanna Kukan kanssa.

Psykologi-filosofi Pekka Sauri oli yhtä hymyä saavuttuaan rakkaansa, sisällöntuottaja Johanna Kukan kanssa Tiina Lymin ohjaaman ja käsikirjoittaman Myrskyluodon Maija -elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Helsingin Tennispalatsiin. Twitter (nykyinen X) yhdisti pariskunnan muutama vuosi sitten.
Teksti:
Linda Martikainen

”Varmaan kolme vuotta sitten aloimme jutella Twitterissä, ja kaksi ja puoli vuotta sitten tapasimme ensimmäisen kerran”, Johanna Kukka kertoi Pekka Saurin hymyillessä yhtä leveästi vieressä.

Pariskunta löysi hyviä puolia toinen toisistaan.

”Johanna on parasta, mitä maailmassa on”, Pekka Sauri tiivisti.

”Huumori on yhteinen liimamme”

Johanna Kukka mietti omaa vastaustaan hetken.

”Millä tuon voi ylittää? Pekan kanssa kaikki järjestyy. Huumori on meidän yhteinen liimamme”, Kukka kertoi.

Onnesta säkenöivä pari tykkää käydä elokuvissa, ja edellisen kerran he kävivät katsomassa The Holdovers -draamakomedian.

”Se oli todella kova! Top 10:een meni minun elämässäni”, Sauri vinkkasi.

Kotioloissa pariskunta ei telkkaria katso, sillä kummallakaan ei sellaista edes ole. Molemmat asuvat yhä omissa kodeissaan, eikä yhteen muuttaminen ainakaan vielä ole suunnitteilla. Hyviä puolia erikseen asumisessa on.

”Ei tule koskaan itsestäänselvyydeksi ja kaikki tapaamiset täytyy sopia”, pari totesi.

Lue myös: Pekka Sauri tietää, ettei onni ole harhaa: ”Jos tavoittelee elämään merkitystä, voi onnen saada kaupan päälle”

Millä mielin muut kevättä kohti?

Myrskyluodon Maija -elokuvan ensi-illassa Tobias Zilliacus ja Linda Zilliacus.

Maijan isää näyttelevä Tobias Zilliacus poseerasi yhdessä näyttelijäpuolisonsa Linda Zilliacuksen kanssa. ”Olihan tässä hyvällä tavalla haasteita. Koko tuotanto oli iso ja olimme luonnon ehdoilla. Omalla kohdalla Ahvenanmaan murre asetti vähän haasteita”, Tobias Zilliacus kertoi.

Lue myös: Kirjailija Anni Blomqvist menetti miehensä sekä molemmat poikansa – Myrskyluodon Maijaa ei ehkä olisi koskaan syntynyt ilman suuria suruja

Elokuvan ruotsalaiset päätähdet Amanda Jansson ja Linus Troedsson edustivat näyttävästi kutsuvierasensi-illassa Suomessa.
Elokuvan ruotsalaiset päätähdet Amanda Jansson ja Linus Troedsson edustivat näyttävästi kutsuvierasensi-illassa Suomessa. © Tiia Ahjotuli
”Logistiikkahaasteet olivat aikamoiset. Ahvenanmaa on aika haasteellinen paikka kuvata, ja sinne on jo vaikea pelkästään mennä. Se on aina vähän rymyämistä. Haasteellisinta oli toki hallita koko kokonaisuus ja tehdä isot päätökset siitä, mitä Maijan elämästä kerrotaan”, ohjaaja-käsikirjoittaja Tiina Lymi kertoi.
”Logistiikkahaasteet olivat aikamoiset. Ahvenanmaa on aika haasteellinen paikka kuvata, ja sinne on jo vaikea pelkästään mennä. Se on aina vähän rymyämistä. Haasteellisinta oli toki hallita koko kokonaisuus ja tehdä isot päätökset siitä, mitä Maijan elämästä kerrotaan”, ohjaaja-käsikirjoittaja Tiina Lymi kertoi. © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Myrskyluodon Maijan maisemat heräävät jälleen eloon Tiina Lymin uudessa versioinnissa – Seura kävi kuvauspaikoilla

Säveltäjä-muusikko Lauri Porran isoukki oli Jean Sibelius. ”Hän rakasti elämää ja luontoa, ja hänellä oli elämänhalua, leikkisyyttä ja intoa. Ne ovat minusta hyviä ominaisuuksia säveltäjälle. Ikuista lasta on hyvä pitää mukana, musiikki syntyy kuitenkin uteliaisuudesta.”
Säveltäjä-muusikko Lauri Porran isoukki oli Jean Sibelius. ”Hän rakasti elämää ja luontoa, ja hänellä oli elämänhalua, leikkisyyttä ja intoa. Ne ovat minusta hyviä ominaisuuksia säveltäjälle. Ikuista lasta on hyvä pitää mukana, musiikki syntyy kuitenkin uteliaisuudesta.” © Tiia Ahjotuli
Laulaja Kaija Koo saapui innolla katsomaan uutta versiota klassikosta. ”Olen kuullut paljon kehuja tästä!”
Laulaja Kaija Koo saapui innolla katsomaan uutta versiota klassikosta. ”Olen kuullut paljon kehuja tästä!” © Tiia Ahjotuli

Lue myös: Anna-lehti: Kaija Koo oli näkymätön lapsi, josta tuli suomalaisten tunteiden tulkki: ”Ilman kokemuksiani ääneni ja tulkintani ei olisi näin vahva”

Laulaja Tommi Läntinen edusti puolisonsa Helena Åhmanin kanssa. Kulttuuritapahtumissa pari ehtii käydä harvakseltaan. ”Liian harvoin! Nämä ovat ihania breikkejä keskellä arkea pysähtyä vain nauttimaan ihanasta hetkestä ja taiteesta”, Åhman sanoi.
Laulaja Tommi Läntinen edusti puolisonsa Helena Åhmanin kanssa. Kulttuuritapahtumissa pari ehtii käydä harvakseltaan. ”Liian harvoin! Nämä ovat ihania breikkejä keskellä arkea pysähtyä vain nauttimaan ihanasta hetkestä ja taiteesta”, Åhman sanoi. © Tiia Ahjotuli
Elokuvassa mukana oleva näyttelijä Jonna Järnefelt kertoi tehneensä Tiina Lymin kanssa teatteria muutama vuosi sitten. ”Tiina on tosi hieno ja herkkä ja sellainen intuitiivinen ohjaaja. Hän on vaativa, mutta myös hellä ja lempeä”, Järnefelt kuvaili.
Elokuvassa mukana oleva näyttelijä Jonna Järnefelt kertoi tehneensä Tiina Lymin kanssa teatteria muutama vuosi sitten. ”Tiina on tosi hieno ja herkkä ja sellainen intuitiivinen ohjaaja. Hän on vaativa, mutta myös hellä ja lempeä”, Järnefelt kuvaili. © Tiia Ahjotuli
X