Ylen aamukasvo Rosa Kettumäki siirtyy uusiin haasteisiin: ”Oloni on haikeakin”

Toimittaja Rosa Kettumäki, 30, asuu ensi kertaa yksin. ”Koen yksin asumisen itselleni tärkeänä elämänvaiheena.”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Pääsen tekemään paljon juttuja, jotka eivät ole olleet Ylen Aamussa mahdollisia", Rosa Kettumäki iloitsee.

Toimittaja Rosa Kettumäki, 30, asuu ensi kertaa yksin. ”Koen yksin asumisen itselleni tärkeänä elämänvaiheena.”
(Päivitetty: )
Teksti: Anastasia Ranta

Toimittaja-juontaja Rosa Kettumäki jätti Yle aamun, mutta ei tunnusta väsyneensä aamuherätyksiin.

”Aloin oudolla tavalla jopa fiilistelemään sitä, että olen jo töissä silloin, kun suurin osa vielä nukkuu. Kuitenkin jos olen ihan rehellinen, en mielelläni herää kolmelta aamuyöllä”, Rosa Kettumäki sanoo.

Lähtöni ei kuitenkaan siihen liittynyt.

Mikä oli mieleenpainuvin kokemus Ylen aamussa?

”Tärkeitä hetkiä on ollut paljon, mutta yksittäisistä kokemuksista nousee 8,5 tunnin mittainen suora lähetys Yhdysvaltojen viime vaaleista. Tulimme töihin jo puoliltaöin valmistelemaan lähetystä. Kaikki livehaastattelut olivat vastuullani, joten tuli kysyttyä aika monta kysymystä.”

Millä mielellä lähdit?

”Ristiriitaisella, oloni on haikeakin. Olen ollut innoissani jokaisesta lähetyksestäni ja panostanut siihen, että joka ikinen aamu­ohjelma olisi mahdollisimman hyvä. Olen kuitenkin myös todella innoissani uudesta työstäni. Siinä pääsen tekemään myös paljon juttuja, jotka eivät ole olleet mahdollisia Ylen aamussa.”

Millainen on uusi työsi?

”Olen osana Yle Uutisten sisällä olevaa uutta toimitusta, jossa mietitään uusia tapoja tehdä uutisia sekä ajankohtaissisältöjä. Minua helpottaa se, että olen Ylen aamussa nähnyt, kuinka toimivia uudistuksia tehdään. Tällä kertaa tilanne on ihan uudella tavalla inspiroiva, koska aloitamme täysin alusta.”

Mitä teet vapaa-ajallasi?

”Muutin viime kesänä asumaan yksin ensimmäistä kertaa, aiemmat 12 vuotta asuin kämppisten kanssa. Asuntoni sisustamisesta on tullut yllättävä uusi harrastus. Pidän vanhojen huonekalujen etsimisestä, löytämisen riemu on ihana tunne. On hienoa, kun oma visio yhdistyy siihen, mitä löytyy.”

Miltä yksin asuminen on tuntunut?

”Olen välillä miettinyt, että onko tämä minulle oikea tapa elää. Koen yksin asumisen kuitenkin itselleni tärkeänä elämänvaiheena. Muutos on pienempi kuin mitä ajattelin, sillä olen voinut käydä edellisessä kodissani ja tavata entisiä kämppiksiäni.”

Mistä haaveilet?

”Siitä, että pandemia saataisiin kuriin. Monet haaveeni liittyvät paikasta toiseen siirtymiseen tai ihmisten joukkokokoontumiseen.”

Lue myös: Piia Pasanen menetti syöpään sairastuneen äitinsä jouluna – ”Miksi se ei osuisi minun kohdalleni?”

X