Saara Aalto haaveilee häistä ja perheen perustamisesta: ”Adoptio ei ole meille kauhean helppoa”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Laulaja Saara Aalto on elänyt kuukausi kerrallaan viimeiset kolme vuotta. © TOMMI TUOMI
Laulaja Saara Aalto suunnittelee häitä kihlattunsa Meri Sopasen kanssa. Tulevaisuudessa pari toivoo voivansa asua aurinkoisessa maassa.

Tuore joululevy Fairytale – Joulun taikaa sekä tuleva joulukiertue pitävät Saara Aallon, 32, Suomessa lähes koko loppuvuoden. Albumilla on Saara Aalto ja hänen The Voice of Finland -mentorinsa Michael Monroen yhteinen duetto Fairytale of New York -jouluklassikosta.

Saara on tehnyt levylle kappaleen myös kihlattunsa Meri Sopasen kanssa. Koska et oo täällä enää -kappale syntyi helteisenä kesäpäivänä puistopiknikillä Lontoossa, parin toisessa kotikaupungissa.

Meri innostui sanoittamisesta niin paljon, että ehdotti uusien biisien tekemistä pitkillä automatkoilla joulukiertueen aikana.

Suomen kieli oli Saaralle pitkään mörkö, koska hän tiesi, ettei se edistä uraa ulkomailla. Tähän saakka Saara on laittanut kaikki paukut maailman valloitukseen, mutta nyt ura Briteissä on sillä mallilla, että hänellä on aikaa tehdä levy myös Suomen markkinoille.

Saara Aalto ja kihlattu Meri Sopanen paljastavat tulevaisuudensuunnitelmansa. Niihin kuuluu häiden lisäksi myös mahdollinen perheen perustaminen. © OTAVAMEDIA

”Vastoinkäyminen voi olla siunaus”

Joulukiertueen jälkeen Saara aikoo lomailla ensimmäistä kertaa elämässään yli kuukauden. Suunnitelmissa on karata Thaimaan aurinkoon.

”Olen työnarkomaani, mutta en halua pilata elämääni sillä, että ulkoisesta menestyksestä tulisi pakkomielle. Vaikka teen paljon töitä, olen valinnut ne työt sydämestäni, en rahan tai statuksen takia. Muuten olisin varmaan jo jossain laitoksessa.”

Loman jälkeen Saara aloittaa Helsingissä We Will Rock You -musikaalin harjoitukset, mutta sen jälkeen kaikki on avoinna. Saaran tiimi on tehnyt kolme vaihtoehtoista suunnitelmaa, jotka ulottuvat vuoteen 2021.

Saara on oppinut sietämään epävarmuutta. Hän ei tiedä vielä edes sitä, missä maassa asuu ensi vuonna.

”Viimeiset kolme vuotta olemme eläneet kuukausi kerrallaan. On ollut unelmien täyttymys asua Lontoossa ja saada tehdä uraa juuri siellä. Toisaalta haaveilemme asumisesta jossain aurinkoisessa maassa, vaikka Espanjassa.”

Häät ja adoptio haaveissa

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu myös avioituminen ja mahdollinen perheen perustaminen. Lasten saaminen ei ole itsestäänselvyys, eikä adoptio välttämättä onnistu. Tällä hetkellä Suomessa sateenkaariperheille sallitaan vain perheen sisäiset adoptiot.

”Kohta sitäkin pitää miettiä, haluaako lapsia ja mikä on oikea aika lapsille. Eihän sitä voi tietää, saako edes lasta. Adoptiokaan ei ole meille kauhean helppoa.”

Saara ei murehti etukäteen, kuinka perhehaaveissa käy. Hän on oppinut työuransa aikana, että kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan.

Saara Aalto tietää, että vastoin käyminen voi olla siunaus

Pettymykset voi kääntää voitoksi. Jos Saara olisi voittanut Talent Suomen vuonna 2007, hän ei olisi saanut musikaaliroolia tai päässyt antamaan ääntään Disney-prinsessalle Frozen-elokuviin. Jos hänet olisi valittu edustamaan Suomea Euroviisuissa jo vuonna 2016, brittien X Factor ei olisi toteutunut.

”Vastoinkäyminen voi olla siunaus. Ei ole epäonnistumisia. Elämääni on helpottanut, kun voin luottaa, että näin asioiden kuuluukin tapahtua.”

Lue myös: Saara Aalto: Tyttöystäväni hemmottelee minut pilalle

X