Konkaripoliitikosta omaishoitaja – Sirkka-Liisa Anttila huolehtii nyt Risto-puolisostaan: ”Tärkeintä on saada olla yhdessä”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Risto ja Sirkka-Liisa Anttila
Risto ja Sirkka-Liisa Anttilan ensitapaamisesta tulee ensi vuonna 60 vuotta. Risto kannusti aikoinaan vaimoaan poliittiselle uralle, nyt on Sirkka-Liisan vuoro olla Riston tukena © Vesa Tyni
Kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila järjesti kolme vuotta sitten Forssan torilla kiitoskahvit. Oli alkamassa uusi vaihe elämässä, yhteiset eläkepäivät Risto-puolison kanssa. Sitten Risto sairastui ja Sirkka-Liisasta tuli miehensä omaishoitaja.

Keltaisen talon ikkunat hohtavat valoa illan pimeyteen. Hento ensilumi huurtaa Sirkka-Liisa ja Risto Anttilan Siparilan kotitilan pihakuusia. Forssan Luttilan kylässä sijaitseva kotitila on siirtynyt sukupolvelta toiselle jo vuodesta 1740, ja nyt tilaa jatkaa tytär perheineen.

Sirkka-Liisa Anttila avaa ulko-oven, toivottaa vieraan tervetulleeksi. Tupakeittiön yhteydestä avautuvan salin ruokapöytä on kauniisti katettu. Tunnelma on levollinen.

Risto saapuu myös tervehtimään ajopelillään, rollaattorilla. Hänellä on niitä kaksi, sirompi sisätiloihin ja järeämpi, isopyöräinen ulkoilua varten. Sirkka-Liisa kertoo, että hän on nyt virallisesti tunnustettu omaishoitaja.

”Kaikki tapahtui nopeasti”, Sirkka-Liisa Anttila sanoo.

Outoja mustelmia

Vielä keväällä Risto oli täysin terve. Muutamassa viikossa perhe-elämä muuttui ja tilalle tuli uusi ymmärrys elämän rajallisuudesta ja terveyden hauraudesta. Risto oli tunnistanut oudon oireen viime vuoden syksyllä, hänen vasen jalkansa ei pitänyt. Suomalaisena miehenä Risto ei halunnut paljastaa vaimolleen, kuinka oli kaatuillut pihamaalla.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X