Veronica Verho ja Juhani Koskinen rakensivat parisuhteen ystävyyden päälle – ”Kosinta tuli minulle yllätyksenä”

Juontaja Veronica Verho, 25, rakastui hyvään ystäväänsä Juhani Koskiseen. Suhteen myötä Verho on ymmärtänyt, mitä rakkaus oikeasti tarkoittaa. Häät odottavat tulevaisuudessa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Juhani Koskinen rauhoittaa Veronica Verhon villimpää luontoa.

Juontaja Veronica Verho, 25, rakastui hyvään ystäväänsä Juhani Koskiseen. Suhteen myötä Verho on ymmärtänyt, mitä rakkaus oikeasti tarkoittaa. Häät odottavat tulevaisuudessa.
Teksti: Linda Martikainen

”Parisuhteeni Juhanin (Koskinen) kanssa alkoi monen vuoden ystävyyden jälkeen. Juhani oli aina ollut se tyyppi, jolle olin voinut kertoa aivan kaiken. Tutustuimme toisiimme lisää, ja yhtäkkiä tuli päivä kun tajusin, että välillämme oli muutakin kuin ystävyyttä.

Koronapandemia oli ­juuri alkanut ja Uudenmaan raja mennyt kiinni. Emme päässeet toistemme luokse, sillä ­Juhani asui Turussa ja minä Helsingissä. Silloin tutustuimme toisiimme ihan uudella tasolla. Puhuimme FaceTimella joka ilta. Juhani luki minulle novellikirjaa siihen asti, että nukahdin. Videopuhelu jäi aina koko yöksi päälle.

Oli ihanaa herätä aamuisin, kun Juhani oli heti siinä ­läsnä. Sanoin joskus Juhanille, että olisi ihana herätä Aamu-laulun sanoihin:

”Kun silmäni mä auki saan ja sinut siinä nään mä ihan lähelläin”.

Kerran sitten heräsin siihen. Se oli aivan ihanaa.”

Vapaus tuntea

”Seurustelu ei ollut minulle ensin päivänselvä juttu, vaan tarvitsin suhteeseen lähteäk­seni aimo annoksen rohkeutta. Minua on aina pelottanut suhteen alkuvaiheessa hypätä mukaan. Kumpikaan meistä ei oikeastaan uskaltanut heti kertoa tunteistaan ­ääneen, vaikka tiesimme kyllä molemmat, että nyt se oli menoa.

Ehkä meitä molempia jännitti ja syystä: taustalla oli monen vuoden ­ystävyys, ja kun syvemmät tunteet tulevat peliin, ystävyyden ­menettäminen on riski.

Kun täytin 23 vuotta, ­Juhani kirjoitti minulle käsin ­kirjeen, jossa hän kertoi tunteistaan. Luulin ensin, että postitse tullut kirje oli isältäni, ja ­halusin kuvata videolle reaktioni sitä avatessani.

Kirje olikin Juha­nilta, ja olin täysin hämmentynyt mutta samalla vakuuttunut. Hän oli tosi hyvä kirjoittamaan ja kertomaan omista tunteistaan. Silloin ajattelin, että enköhän ole valmis päästämään irti peloistani ja epävarmuuksistani.

Olen sekä järki-, että tunne­ihminen. Minun piti vain ­antaa vapaus tuntea, vaikka se ensin järjettömältä vähän tuntuikin.”

Vastakohdat tosiaan täydentävät toisiaan

”Suhteemme alussa olin meistä se, joka kipuili enemmän. Ja olen sitä ­taatusti vieläkin. Saatan yhä miettiä, että mitä jos toinen lähtee tai rikkoo minut.

Juhani on kyllä saanut minut vakuuttuneeksi siitä, että hän ei ole lähdössä yhtään minnekään. Juhani on jo nähnyt minussa myös ne huonommat puolet.

Juhani on tosi rauhallinen ihminen. Hänellä on pisin pinna, mitä tiedän. Itse haluan usein asioiden tapahtuvan heti. Juhani on rauhoittanut minua paljon.

Olen oppinut, että ­asioi­ta voi odottaa. Uskoin pitkään, että rinnallani olisi hyvä olla itseni kaltainen rauhaton sielu.

Juhanin myötä tajusin kuitenkin, että tarvitsen nimenomaan rauhallisen ihmisen. Kahdesta minunlaisestani ei seuraa kuin konflikteja.”

”Olen tajunnut, mitä rakkaus oikeasti tarkoittaa”

”Ajattelen, että rakkaus on kuin meri. Ihana, mutta syvä ja sen myötä ongelmallinen. Voidakseen rakastaa kunnolla on mentävä pohjamutiin saakka ja pystyttävä luottamaan toiseen ja pinnalle pääsyyn.

On avattava eräänlainen aselaukku ja annettava toiselle mahdollisuus poimia kaikkein pahimmat aseet, mutta samalla voitava luottaa siihen, ettei hän käytä niitä.

Olin pitkään haaveillut kihloista, naimisiinmenosta, perheestä ja talosta. Kaikesta ­tästä. Kosinta tuli silti minulle ihan yllätyksenä. Olimme viime tammikuussa Ivalossa lumikenkäilemässä, kun Juhani yhtäkkiä kosi. Olin häkeltynyt, mutta vastasin myöntävästi.

Tärkeintä rakkaudessa on se, että saa olla oma itsensä. Moni varmasti allekirjoittaa saman, mutta se, että se oikeasti toteutuu, saattaakin olla toinen juttu. On harvinaista löytää ihminen, jonka edessä ei tarvitse pelätä näyttää minkäänlaisia tunteita. Se on aika poikkeuksellista ja siksi valtavan arvokasta. Vasta Juhanin myötä olen tajunnut, mitä rakkaus oikeasti tarkoittaa.

Emme ole vielä tehneet häävarauksia. Toivomme, että ­koronatilanne menisi ensin ohi ja ­saisimme sitten juhlia kaikkien sukulaisten kanssa. Kaikki perheessäni rakastavat Juhania. Mitään kitkaa tai jännitystä ei ole. Tuntuu, kuin hän olisi aina ­ollut siinä.”

Lue myös: Veronica Verho nauttii Possessa tiimityöstä: ”Ohjelma on opettanut minulle paljon”

X