Vuoden 2003 tangokuningatar Saija Tuupanen seurustelukumppaninsa Sami Hedbergin tanssitaidosta: ”Hänellä on rytmi veressä”

Jaa artikkeli
tangokuningatar Saija Tuupanen
Saija Tuupanen. © Mirva Kakko / Om-arkisto
Saija Tuupasen mielestä tango on osa suomalaisuutta: "Tangolla on syvä olemus, sen tarinat ovat hienoja ja sen rytmi on maaginen."

Mikä on tämän kesän kohokohtasi?

Tänä kesänä minulla on montakin kohokohtaa. Seinäjoen Tangomarkkinat on tietysti yksi niistä, mutta kohokohtia on myös muun muassa Kuka nyt soittaa sir -näytelmä Ränssin Kievarissa, joka on samalla näytelmätrilogian viimeinen osa.

Tein ensimmäisen teatteriesityksen vuonna 2012. Olin mukana tangomusikaalissa Korisevan Arjan kanssa ja me näyttelimme siskoksia. Sen jälkeen olenkin ollut joka kesä mukana teatterissa.

Teatteriin päätymiseni oli ylipäänsä erityinen juttu. Minulle on lapsuudesta asti jankutettu, että kotoa ei tulla töihin hakemaan vaan pitää olla itse aktiivinen. Totta se on, mutta teatteriin päädyin niin, että minulle soitettiin suoraan, tulisinko koelukuun. Olen kiitollinen, että olen saanut tehdä sitäkin työtä jo monta vuotta.

Mihin perustuu tangon taika?

Tango on tunne. Se on hyvin iso sana ja suuri käsitys. Tangolla on syvä olemus, sen tarinat ovat hienoja ja sen rytmi on maaginen. Tango on niin suomalaista. Se on valtava osa suomalaisuutta, kulttuurihistoriaa. En koskaan jätä tangoja pois omasta ohjelmistostani. Vanha tanssimusiikki on ollut minulle jo nuorena hyvin tärkeää.

Seurustelet koomikko-näyttelijä Sami Hedbergin kanssa. Miten häneltä sujuu tango?

Sami on ollut mukana Tanssii tähtien kanssa -kisassa, joten luulen, että tango taittuu häneltä hyvin. Olen kyllä itsekin todistanut, että Sami on erittäin hyvä liikkumaan, rytmi on veressä.

Tykkään käydä tanssilattian puolella, mutta valitettavasti se on jäänyt viime vuosina vähemmälle. Aikataulut ovat sen verran tiukat, että vapaa-ajalla tulee lähinnä vain levättyä ja pestyä pyykkiä.

Paljonko työtä on vaatinut nouseminen lavatähtien aateliin?

Mikään ei ole tullut ilmaiseksi. Minulle on sattunut oikeat ihmiset kohdalle ja olen saanut loistavan bändin. Oma panos on tietysti se kaikista tärkein ja olen pyrkinyt huolehtimaan omasta jaksamisesta. Aina ei silti jaksa ihan täysillä. Se on ihan inhimillistä ja asian voi sanoa ääneen.

Mihin hurahdat seuraavaksi?

Toivottavasti hotjoogaan! Ratsastusta olen myös ajatellut herättää uudestaan henkiin.

Olen aina ollut tekemisissä eläinten kanssa. Mummoni opetti minut aikoinaan lypsämään lehmät käsin. Muistan hyvin ne tuoksut ja hetket, kun istuin omalla pikkujakkaralla ja mummo näytti miten se tehdään

X