Satu Rämön Rósa ja Björk -dekkari pitää otteessaan: ”Hildurin elämä ja sen traagiset käänteet saavat kääntelemään sivuja tiuhaan”

Kahden juonikudelman kirja viettelee lukemaan, vaikka olisi jo nukkumaanmenoaika.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kahden juonikudelman kirja viettelee lukemaan, vaikka olisi jo nukkumaanmenoaika.
Teksti: Liina Putkonen

Satu Rämön Rósa & Björk (Wsoy)on Hildur-sarjan toinen osa, joka ilmestyi maaliskuussa 2023.

Miksi Rósa ja Björk kiinnosti?

”Dekkarisarjan ensimmäinen osa vei mukavalla tavalla Islannin maisemiin ja ihmisten keskelle. Myös päähenkilö Hildur kiehtoi niin paljon, että halusin tietää, kuinka hänen tarinansa jatkuu.

Satu Rämön uusin dekkari rikkoi monenlaisia myynti- ja lukijaennätyksiä, joten totta kai piti nähdä, mitä suosion takaa löytyy.”

Mitä pidin?

”Islanti pitää yhä otteessaan ja meren ja viiman tytär Hildur myös. Varsinkin Hildurin elämä ja sen traagiset käänteet saavat kääntelemään sivuja tiuhaan, koska niistä haluaa lukea lisää.

Poliisien selvityksessä oleva murha on perusteltu ja rakennettu pohditusti, mutta silti se jää päähenkilön menneisyyden setvimisen varjoon.

Vaikka takaumia ja näkökulmia kirjassa riittää, eivät ne silti sekoita lukijaa. Toki välillä tapahtumien määrän takia aiheiden syvyys vähän kärsii.

Menneisyyden Rakelista haluaisi lukea enemmänkin, kun taas Dísan tarina uhkaa välillä jäädä vähän irralliseksi – mitä se ei sitten kuitenkaan ole, kiitos lopun taitavan juonenpunonnan.

Mainio dekkari, joka antaa odottaa kolmatta osaa. Yksi iso kysymys sisarusten välisessä kanssakäymisessä jäi minua häiritsemään kirjan lopussa. Mutta ehkä siihen saadaan vastaus seuraavassa osassa.”

Arvio:****

Kirja sai minut…

”…jälleen kerran haaveilemaan matkasta Islantiin. Dekkarin realistinen kuvaus maan tavoista ja yhteiskunnan epäkohdistakin on kiinnostavaa, ja lisää tarinan uskottavuutta, kun kyse ei ole jännittävästä matkailumainoksesta.”

Hildur ei käyttänyt varusteita kylmässä vedessä uidessaan. Surffatessa hän käytti märkäpukua, mutta uiminen oli toinen juttu. Kylmän veden piti tuntua iholla. Hän halusi aina silloin tällöin jäädyttää itseään.”

X